in , ,

Dósa Zsuzsa: Mi neveljük a közönségünket

Kibővült bérletkínálattal és előadásokkal várja a közönséget a 2015/16-os évadban a Cervinus Teátrum. A megszokott felnőtt-és gyermekbérletek mellett az ifjúsági és nyugdíjas korosztályt is megcélozzák, még több embernek biztosítva ezzel a színházba járás örömét.

– Most először sikerült elérnünk a gyermekbérletek kapcsán, hogy valamennyi társművészetet felvonultassunk, vagyis ne csak prózai és zenés darabjaink legyenek, hanem megmutassuk a táncszínházat és a bábszínházat is – sorolta a változásokat Dósa Zsuzsa művészeti igazgató.

Az előadásszámot is megduplázták, így senki nem marad le kínálatról. Az előadásokat olyan neves kőszínházak fémjelzik, mint a Kecskeméti Katona József Színház vagy a Játékszín. Így megismerheti a közönség Pöttöm Panna, Gombóc Artúr és a Kék madár történetét, valamint az És közben szól a dal című előadás révén az opera világához is közelebb kerülhetnek.

A tinédzser korosztálynak célzottan a Csodaszarvas és a Padlás című musicaleket ajánlják, szórakoztató jellegük és összetett gondolatiságuk miatt. Az idősebb generációnak – korábbi kezdési időponttal – a Csodaszarvas mellett a közkedvelt Szerelmem, Sárdyt és a Lili bárónőt tűzték műsorra.

– A Cervinus Teátrum jelen pillanatban művészeti összetételét illetően képes lenne ellátni azt a feladatot, hogy a három felnőtt bérletes előadást maga állítsa elő. Az anyagi oldalt tekintve ugyanez nem igaz. Másrészt viszont úgy vélem, hogy érdemes a közönségnek megmutatni az országos palettát. Abból indultam ki, hogy ebben az országban sok kiváló színház működik, kiváló előadásokkal, ahová sokan nem jutnak el. Ezért mi hozzuk őket ide – tárja fel a színház egyik alapfilozófiáját a művészeti igazgató.

A szórakoztató és vidám darabok mellett helyet kapnak az évadban mélyebb mondanivalóval rendelkező előadások is. Így a felnőttek a Lili bárónő, az Amadeus és az Acélmagnóliák című előadásokat tekinthetik meg, a nekik szóló bérletkínálat keretében.

– Igaz, történt minimális áremelés, de ezt a minőségi és színvonalas előadások indokolják. Az országos viszonylathoz képest azonban úgy látom, még mindig kegyelmi állapotban vagyunk. Nálunk ugyanis kb. annyiba kerül egy három alkalmas bérlet, amennyibe a legtöbb fővárosi színház egyetlen előadása – érzékelteti a különbséget.

Jegyek október 9-ig a Cervinus Teátrum jegypénztárában, a Kossuth tér 3. alatt válthatók, de elektronikus úton, a www.cervinusteatrum.hu és a www.cervinushaz.hu oldalon keresztül is megvásárolhatók.

A bérletes ősz október 8-án egy saját produkcióval, a Lili bárónővel veszi kezdetét, ami 9-én és 10-én is megtekinthető lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az önkormányzatiságot ünnepelte Csabacsűd

Tiszteletadás a szépkorúaknak