in , ,

Szarvasi edzővel menetel a magyar karate-válogatott a 2020-as olimpia felé

Hárspataki Gábor, Ruzsinszki György, Tadissi Martial és Szegedi Döme

Két arannyal és egy bronzzal az eddigi legjobb éremmérleggel rukkoltak ki a magyarok a Karate1 Premier League elnevezésű sorozat egy szeptemberi németországi állomásán, ahol az országok rangsorában a negyedik helyen végeztek.

Az olimpiai felvételre javasolt sportág hazai szövetségének vasárnapi közlése szerint Hárspataki Gábor szombati diadalát követően vasárnap Szegedi Döme a 60 kilogrammos súlycsoportban győzött, Tadissi Martial pedig a harmadik helyen végzett a 67 kilósok között.

A Premier League-ben – amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza – korábban a magyarok közül csak Szegedi tudott nyerni, 2014-ben Párizsban.
A Coburgban rendezett German Openen a BVSC-Zugló Fighter sportolója a korábban tőle megszokott 67 kilogrammos súlycsoport helyett egy kategóriával lejjebb, a 60 kilósok között indult. A 44 fős mezőnyben négy győzelemmel jutott el a fináléig, ahol 4-1-re győzött a francia Agoudjil ellen.

A bakui Európa Játékokat egyetlen magyar karatésként megjárt Tadissi Martial igen nehéz ágról harcolt ki bronzérmet a 67 kilósok 73 versenyzőt számláló mezőnyében.

Az idei U21-es Európa-bajnokságon is aranyérmes Hárspataki a 75 kilogrammos súlycsoportban, ahol 85-en indultak, hat győzelem után állhatott fel a dobogó tetejére még szombaton.

A coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője próbált szerencsét.

(Forrás: Inforadio.hu)

Az újabb megmérettetés, a salzburgi torna megnyitója perceken belül kezdődik. A Newjság kérdésére válogatott edzője, a szarvasi Ruzsinszki György a szálloda recepciójáról fűzött hírmagyarázatot az Inforádió cikkéhez:

– A szezon első nemzetközi tornája volt ahol sikerült az eddigi legjobb magyar szereplést elérnünk a Karate1 történetében. A Karate1 a legrangosabb nemzetközi karate versenysorozat, ami egész éven át tart, különböző országok nagyvárosaiban. Olyan nagy karatenemzetekkel küzdöttünk a dobogóért mint Franciaország, Olaszország, Törökország, vagy éppen Brazília, hogy csak a legjobbakat említsem. Ez a kezdés nagyon biztató, mert az öt férfi kategóriából háromban hoztunk aranyérmet, ami eddig még sosem fordult elő. Nagyon ígéretes abból a szempontból is, hogy a 2020-as olimpián már ott lehet a karate, és a mostani aranyakat és dobogós helyezéseket hozó versenyzőink közül a legidősebb sincs még 24 éves.

És hogy hazai vonatkozásai is legyen a dolognak, az magyar felnőtt karate-válogatott, és egyben a szarvasi karatésok edzője elmondta, hogy bár a szarvasi karateversenyzők még elég fiatalok, de a 18-at betöltve már meg lesz az elvi lehetőségük arra, hogy a 2020-as olimpiára kvalifikálhassanak…

Megállni tilos!

Kaleidoscope Skies: Somogyi György tárlatán jártunk