Connect with us

Gazdaság

A tajvani nagykövet látogatást tett a Hungaro-food 2009 szentandrási telephelyén

– A Parlamentben vannak különböző baráti tagozatok, amelyek a hivatalos kapcsolatokon kívül arról szólnak, hogy két ország, két nemzet közötti kapcsolatokat erősítsék a hivatalos kereteken túl,– mondta Dankó Béla a Hungaro-food 2009 Kft. békésszentandrási telephelyén szombaton, amikor Tao Wen-Lung,Tajvan magyarországi nagykövete meglátogatta a családi vállalkozást. A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság tagja országgyűlési képviselőnk is, aki elárulta, hogy alapvetően az ilyen baráti jellegő találkozók is a gazdaságfejlesztésről és a kapcsolatok ápolásáról szólnak. Ennek a baráti tagozatnak a keretében már többször tárgyaltak tajvani delegációkkal. Nem is olyan régen tettek egy látogatást a szigetországban, ahol az ottani gazdasági szereplőkkel, a miniszterelnök-helyettessel, az államfő helyettesével, több miniszterrel és államtitkárral tárgyaltak a különböző kapcsolatokról, pl. oktatási cserekapcsolatokról, aminek keretében tajvani diákok érkezhetnek Magyarországra, magyar diákok mehetnek Tajvanra tanulni. Emellett a gazdasági kapcsolatokat is szerették volna élénkíteni.

– Találkoztunk üzletemberekkel, akik befektetnének MAgyarországon, és ennek a továbbgondolása volt ez a szombati program, amikor Tajvan magyarországi nagykövete elfogadta országgyűlési képviselőnk meghívását a Békéscsabai Kolbászfesztiválra. Ő azt tapasztalta Tajvanon, hogy ott nagyon sok húst fogyasztanak, mind sertést, marhát, szárnyast, halat. A magyar fogyasztás többszörösét. A felvevőpiac ígéretes, hiszen az egy Dunántúlnyi területű szigeten 23 millió ember él. A sziget nagyobb részén magas hegyek vannak, így nem tudják előállítani azt a rengeteg élelmiszert, amit elfogyasztanak, ezért fontos nekik, hogy a világból egészséges élelmiszert tudjanak biztosítani polgáraik számára. Egy ilyen forrás lehet Magyarország, ahol GMO-mentesen, jó minőségben állítjuk elő az élelmiszereket.

A békésszentandrási látogatás célja is az volt, hogy bemutassák Tao Wen-Lungnak, hogy milyen minőségben, milyen élelmiszer-biztonsági körülmények között állítanak elő minőségi élelmiszer Magyarországon, amiből a térségnek akár üzleti kapcsolata is származhat.

A Hungaro-food 2009 Kft. történetét Gyekiczki János ismertette a nagykövetnek egészen a kezdetektől. A társaság ügyvezetője részletesen bemutatta a termékeket, ill. a díjaikat is, majd a bemutatkozást üzemlátogatás követte.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)

Ünnepi szentmise után rövid megemlékezés az államalapítóra

Közösség

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect