in , ,

Nehéz első félidő után magabiztos győzelem az újonc Gyomaendrőd ellen

Kovács Brigitta

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság hatodik fordulójában az újonc Gyomaendrődöt fogadta a Szarvasi NKK csapata, amely kötelező feladat előtt állt, a még pont nélkül álló szomszédvár ellen. A meccs első felében csikorgott a hazai gépezet, a szünetben azonban előkerült az „olaj”, így a végére sima lett a meccs.

A vendégek az első félidőben alaposan rácáfoltak a papírformára. Nagy iramot diktálva, szinte számolatlanul érték el a gólokat, a tavaly még szarvasi színekben kézilabdázó Radnóti Mariann vezérletével. Szűk negyedóra után – amikor is 6–10-es állást jelzett az eredményjelző – fáradni látszottak a rövidebb kispaddal rendelkező látogatók, így a helyzeteit jobb százalékban kihasználó házigazdák a 27. percre ledolgozták hátrányukat, sőt minimális előnyükkel térhettek pihenőre.

A második játékrész elejét felpörgette a Szarvas, amely gyors indításokból és Kovács Brigitta büntetőiből 24–18-ra meglépett a 40. percre. A folytatásban hazai oldalon egyre több lehetőséghez jutottak a csereemberek is, akik stabilan tartották meg a kialakult különbséget.
A rutinosabb és több bevethető játékossal rendelkező hazai együttes a második félidőben teljesített úgy, ahogyan erősebb ellenfelekkel szemben 60 percen át kell, ezúttal azonban ennyi is elegendő volt a magabiztos sikerhez.

Szarvasi NKK–Liget Fürdő-Gyomaendrődi NKSE 35–28 (16–15)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 130 néző. Vezette: Körmendi, Molnár J. Szarvas: Kasik – Buzási 6 (1), MOLNÁR 6, Zelei 1, HAJDU 6, VELKY 1, Kovács B. 6 (3). Csere: Juhos (kapus), BALOGH 3, Szűcs 4 (1), Elhardt 1, Bagi, Kondacs, Ábrahám 1 (1). Edző: Száva Flórián. A Gyomaendrőd legjobb góldobói: Radnóti 11, Narancsik 5.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/2.

Nyári Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Személygépkocsi elektromos kerékpárral ütközött

Karnyújtásnyira a főszereptől Kozák Ádám