in , , ,

Bodonyi Dóra Douchev-Janics Natasa új párostársa

Bodonyi Dóra a Körös-Kupa, Sándor Tamás Emlékversenyen

A szolnoki színekben versenyző Bodonyi Dórával vág neki a 2016-os szezonnak Douchev-Janics Natasa. Az új páros kihívója lesz K-2 500 méteren a világbajnoki címvédő Szabó, Kozák kettősnek, de a győriek háromszoros olimpiai bajnoka a 200 méteres egyesre is készül – számolt be a kajakkenusport.hu oldal.

Ceglédi Gábor, a 22 éves szolnoki Bodonyi edzője az MTI érdeklődésére elárulta: ők keresték meg a rutinos Janicsot, miután tanítványa Kárász Annával is megpróbált összeülni, de az a duó nem működött.

“Natasát régóta ismerem, még a szegedi időkből. Ő is itt készül Szolnokon, s felmerült bennem, hogy tegyünk egy próbát. Az első kísérlet nagyon jól sikerült, s ma már a második, éles edzésen is túl vagyunk” – mondta Ceglédi Gábor, aki három éve irányítja az idén U23-as világbajnoki címet, a felnőtteknél pedig vb-bronzot és Világkupa-aranyérmet szerzett Bodonyi Dóra felkészülését.

A tréner hozzátette: tudják, hogy az olimpiai számban, K-2 500 méteren itthon a világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettőst kell majd legyőzniük, de nem ijednek meg a feladattól. Emellett Bodonyi Dóra K-1 500 méteren is szeretne dobogóra állni a hazai válogatókon, és ezzel esetleg bekerülni a riói olimpián induló négyesbe – mondta Ceglédi. A tervek szerint a két kajakozó tavasszal közösen megy majd edzőtáborozni Horvátországba, s ott sok lehetőségük lesz a gyakorlásra.

Douchev-Janics Natasa korábban Kovács Katalinnal ért el világraszóló sikereket, majd idén Homonnai Lucával szerzett vb-ezüstöt 200 méteren. A Bodonyi Dórával alakuló párosukról azt mondta: nagyon jók az első tapasztalatok, s bízik az eredményes folytatásban.

“Nyitott voltam egy új párosra, így jókor jött a megkeresés. Szerencsénk van, mert passzolunk egymáshoz, bár az egyelőre még nyitott kérdés, hogy ki ül majd elöl a hajóban” – mondta Douchev-Janics, aki hozzátette: az edzéseiket közösen irányítja majd a férje, Andrian Douchev, valamint Ceglédi Gábor.

A 33 éves Douchev-Janics ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 500 méter páros mellett ő a 200 méter egyesre is koncentrál.

molcsapat.hu – 2015. november 12. csütörtök – 20:07

Vélemény, hozzászólás?

Vajdások a békéscsabai Pályaválasztási vásáron

Dankó Béla: Minél hamarabb, minél jobb út épülhessen