in ,

Jótékonyság RETRO köntösben

Retro discoból indult, kísérletképp felvette a bál formáját is, de végül visszatért a jól bevált kezdetekhez. Csabacsűdön évente néhányszor kisebbfajta időutazásban lehet része a bulizni vágyóknak. A ’90-es évek hangulatát varázsolják vissza a DJ-pultból szóló slágerek, amiket bármily furcsa, a fiatalok és az idősebbek is egyaránt magukénak éreznek. Ez azonban csak a hagymahéj felső rétege, ha alápillantunk, az is kiderül, hogy a program hátterében karitatív célok állnak. A Csabacsűdi Gyermek Labdarúgó Sportegyesület és a Szülők Közössége ugyanis egy spontán felvetésből kiindulva egy éve döntött úgy, hogy szórakozva támogatják a gyerekeket.

– Tavaly októberben volt az első rendezvény, ez pedig már az ötödik. A disco sokkal nagyobb sikert aratott, ezért megmaradtunk ennél. Ráadásul nem kell hozzá szinte semmi, csak zene és tánctér, az utóbbi az önkormányzat jóvoltából a Művelődési Házban adott – osztja meg az ötlet hátterét egyik szervező.

Egyes kötelező elemeket azonban megőriztek a báli szokásokból. Maradt a tombola, amiket egy-egy zsákbamacska megvásárlását követően lehet hazavinni, ill. a vendégváró falatok, amiket éjfél környékén kínálnak körbe a résztvevők között.

– Nagyon örülünk ennek a bulinak, mert így legalább nem kell átjárnunk Szarvasra. Itt az a jó, hogy szinte mindenkit ismerünk, az alkohollal is jobban vigyáznak, és a szüleinknek sem kell annyira aggódniuk. Sok fiatal jön el, mert nekik is bejön a zene, és én is már hetek óta várom ezt az estét – meséli Klaudia, miközben barátnőjével szorgosan vajazza a szendvicseket.

Az izgatottságot az is magyarázta, hogy elmondásuk szerint Csabacsűdön nincs más lehetőség a kikapcsolódásra, így ezeknek az eseményeknek különösen nagy jelentőségük van.

A hangulatfelelős ezúttal is DJ Leslie volt, aki eleinte csak a község „Fred Astaire-ét” tudta táncra perdíteni, de ez szerinte a buliktól szokatlan korai kezdéssel magyarázható.

– 80 százalékban retro és 10 százalék mai zenét játszok, de hagyni kell helyet a mulatósnak is – magyarázza a zenei összeállítást. Egy kicsit olyan érzése van az embernek, mint az egykori suli bulikon, a Hip-Hop Boys, Mr. President és a La Bouche slágereire tombol a közönség.

A jó zenékből, csipetnyi lélekmelegítőből és egy nagy baráti közösségből álló recept ezúttal is bevált. 22 óra körül már megtelt a tánctér, s a bulizók egy része talán nem is sejtette, hogy belépőjegyeik a karácsonyi játszóház és a sportegyesület nemes céljait szolgálják.

Az éjszakai felvételeket DJ Leslie készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Megindult a forgalom Szarvas és Nagyszénás között

Szorossá tette a játékvezetés a Hunyadi szombati mérkőzését