in ,

5 megyében 38 bűncselekmény, 10 gyanúsított, köztük szarvasiak is

Egy időben 5 városban, 7 helyszínen tartottak házkutatást és 8 személyt fogtak el a Békés megyei rendőrök. A lopásokkal gyanúsítható társaság további két tagja 2015 augusztusa óta előzetes letartóztatásban van.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A Békés megyei rendőrök 2015. november 18-án elfogtak 6 nőt és 2 férfit, akik lopás bűntett elkövetésével gyanúsíthatóak. Ahogyan arról korábban hírt adtunk, 2015. augusztus 4-én Gyulán egy négytagú társaság tagjai besurrantak egy házba. Elkezdték átkutatni a helyiségeket, majd amikor megzavarták őket, elmenekültek anélkül, hogy bármit elloptak volna. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei még azon a napon Sarkadon elfogták a lopás bűntett kísérlet gyanúsítottjait, akik közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, ketten pedig szabadlábon védekeztek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Békés megyében működő rendőrkapitányságokkal együttműködve az elmúlt hónapokban azt vizsgálta, hogy a gyanúsítottak követhettek-e el további vagyon elleni bűncselekményeket. A nyomozás során bővült a gyanúsítottak köre, 2015. november 18-án a nyomozók és a „Körös” Közterületi Támogató Alosztály rendőrei összesen 8 személyt fogtak el, köztük a szabadlábon védekező nőket is. Az egyik férfi szekrényben próbált meg elrejtőzni a rendőrök elől, egy nő pedig fogfájást színlelt azért, hogy ne derüljön ki: két SIM-kártya van a szájában.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében követtek el lopásokat úgy, hogy betörtek vagy besurrantak lakóházakba. Összesen 38 bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amelyek egy része kísérlet. Azokról a helyekről, ahol nem zavarták meg őket, összesen több millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el. A Békés megyei rendőrök 2015. november 18-án Békéscsabán, Orosházán, Szarvason, Szegeden és Szentesen egy időben 7 helyszínen tartottak házkutatásokat és a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközök, mobiltelefonok, kulcsok mellett zálogjegyeket, ékszereket is foglaltak le. Nem minden lopásnál volt ott minden gyanúsított, a rendőrök a nyomozás során vizsgálják, hogy ki melyik bűncselekmény elkövetésében vett részt.

A 32 éves körösladányi K. Csaba és a 38 éves orosházi F. Sándor 2015. augusztus 6-a óta előzetes letartóztatásban vannak. A 38 éves orosházi R. Ilonát, a 45 éves szarvasi R. Máriát, a 39 éves szarvasi N. Istvánt, a 32 éves békéscsabai K. Évát, a 34 éves szentesi R. Szilviát, a 38 éves szintén szentesi N. Csabát, a 31 éves szarvasi R. Évát és a 30 éves szegedi L. Alízt a rendőrség 2015. november 18-án bűnügyi őrizetbe vette. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya valamennyi gyanúsított ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság
2015. november 19. 4:06

„Aki libát nem eszik…” – Szent Márton ünnepe a Gyakorlóoviban

Bolhapiac: nem minden vásárló árus, de minden árus vásárló