in ,

Bolhapiac: nem minden vásárló árus, de minden árus vásárló

Talán űrsiklót nem, de autót, természetesen makett méretben lehet kapni a minden hónap második szombatján, a KOMÉP rendezésében tartott piaci alkalmakon, amikor a szarvasiak saját megunt, kinőtt, kiolvasott, számukra szükségtelen holmikat áruba bocsátják. A novemberi bolhapiac az elmúlt hétvégére esett, és amin már finoman érezhető volt a karácsony közeledte, de a Mikulás már mindenképp befordult a sarkon.

Inkább az őszi és a téli holmikat keresik inkább, állapította meg az egyik árus, aki tavaszi és nyári ruhákon szeretett volna túladni. A másik pultnál fiatal lányok csajos cuccok mögött álltak és beszélgettek. Ők már több mindent adtak el, legfőképpen ruhákat, táskákat és cipőket.

Egy sorral arrébb hagyatékból származó kabátokat, függönyöket, ruházatot, ágyneműt árultak. Ott nem nagyon pörgött az üzlet, de 12 pár zokninak már új gazdája volt, de elvittek már egy hímzett terítőt is.

– Hoztam játékokat, amik kimaradtak kiskoromból, ruhákat, amiket kinőttem, könyveket, télapóra terítőket, csizmákat, amikben van egy kis édesség, telefontokot, könyveket, társasjátékot – mutatta be árukészletét az egyik fiatal, 14 éves fiú, aki a szülei kíséretében jött ki. – Mindenfélét keresnek, plüssállatokat, bábokat, kisebb autókat, állatfigurákat és kerámiákat is – mondta.

Egy nagyobb kollekcióval érkezőnél kamaszregények, lányregények, történelmi könyvek, lexikonok mellett bizsuk, ruhák kínálták magukat. A könyvek között voltak az 1850-es évekből származó szlovák nyelvű passiók, és 1902-es kiadású Bibliák is. Szerinte ezeknek inkább valamelyik antikváriumon keresztül lesz új tulajdonosa. Ők a Shaun, a bárány című animációs filmben szereplő figurákra vadásztak, ugyanis itt nem minden vásárló árus, de minden árus vásárló is egyben. És szinte mindenki szarvasi.

Talán ez a belterjesség az oka annak, amire az egyik rendszeres eladó panaszkodott, hogy nem tud kiteljesedni, nem tud egy bizonyos keretet túl lépni, de még a csarnokot sem megtölteni. Példának a feketetói vásárt hozta fel, amire tényleg áll, hogy szartól repülőig mindent lehet kapni. Mikor két éve ott jártunk, az újszerű Högl cipőtől a szakadt cipőfűzőig tényleg volt minden. Igaz, azt csak évente egyszer, októberben rendezik meg, talán ezért sikerült fogalommá tenni a vásárt, ahová még Szarvasról és Kondorosról is járnak.

Vélemény, hozzászólás?

5 megyében 38 bűncselekmény, 10 gyanúsított, köztük szarvasiak is

Másképpen: Sorsról és szabad akaratról vallott Joshi