in , ,

Pályakör online pályaválasztási vetélkedő – 300.000 Ft-ot nyertek a szarvasi szakképző iskolások

A pályaválasztás elősegítése és a gyakorlatorientált szakképzés megismertetésére 2015 októberében iskolánkat felkérték, hogy együttműködő partnerként vegyen részt egy ezzel kapcsolatos projektben. Diákjaink online és papíralapú kérdőívek, önismeretet elősegítő személyiségtesztek kitöltésével segítették a Dél-Alföldi régióra kiterjedő felmérés elkészítését, melynek során maguk is sok hasznos ismerettel gazdagodtak.

A pályázat keretében meghirdetésre került a „TIÉD A JÖVŐ” online pályaválasztási vetélkedő általános iskolásoknak, illetve a „PÁLYAKÖR” elnevezésű online vetélkedő középiskolásoknak, közvetlenül az őszi szünet előtt. A versenyre a Dél-Alföldi régió intézményeiben tanuló 9-14. évfolyamos osztályok nevezhettek. A versenyre való felkészülésre az őszi szünet állt rendelkezésre. A diákoknak 14 pályaválasztáshoz kapcsolódó honlappal kellett megismerkedniük, mely segítette őket önismeretük fejlesztésében, a szakképzés területén bekövetkezett változások megismerésében.

A „PÁLYAKÖR” vetélkedőre a régióból 44 csapat jelentkezett, köztük volt iskolánk, a Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumának két osztálya is: a 11. C (osztályfőnök Hortobágyi Pál) és a 9. C (osztályfőnök Fabóné Vereb Éva). Mindkét csapat lelkesen készült a versenyre. A 9. C osztály a megszerezhető 44 pontból 42 pontot teljesítve első helyezést ért el. Az első helyezésért járó 300 000 Ft-os jutalmat 2015. november 18-án ünnepélyes keretek között vehettük át Békéscsabán. Az osztályra még újabb élmények várnak, hiszen a pénzjutalmat tanulmányi kirándulásra fordíthatjuk. A másik benevezett osztály, a 11. C-s diákok mindössze egy ponttal maradtak le a dobogóról, 38 pontot elérve.

A projekt rendkívül hasznos volt a 9-es osztályoknak, hiszen a továbbtanulás, pályaválasztás területén szerzett ismeretek mellett a közösségépítésben is sokat kamatoztathattak a gyors feladat-végrehajtással, sokoldalú felkészüléssel. A győztesek a tanulmányi kiránduláson további élményeket, ismereteket szerezhetnek majd az életpálya-építés területén.

Fabóné Vereb Éva osztályfőnök

Babák Mihály kapta meg elsőként a Polgárokért díjat

Az ellátottak szeretete az igazi fizetség a számukra