in , , ,

Az ellátottak szeretete az igazi fizetség a számukra

Akadt, aki még az egyetlen, neki szóló ünnepnapon sem tudott elszakadni a betegágyaktól és gondozottaktól, és előrébb helyezte a munkáját önmagánál. Pedig november 12-én a szociális munkásokra irányul a figyelem, egy jelképes főhajtás formájában.

A Vasipari Étkezdében közel százan engedték ki a fáradt gőzt, egy hangulatos vacsora és tánc keretében. A rendezvényen összesen hat település érintettjei voltak jelen, akik a születéstől a halálozásig végigkísérik az ellátottak életét. A védőnők ugyancsak kapnak ilyenkor meghívást, mivel a jelzőrendszer részeként több területen kapcsolódnak a szociális szférához.

– Nagyon szerény ünneplést tervezetünk. Magunk hordtuk össze a süteményeket és tombolát, mindenki készült. Úgy gondolom, minden köszönet és hála megilleti azokat, aki közül sokan minimálbérért teszik a dolgukat. Segítik a hátrányokkal küzdőket, az időseket, a gyermekeket, mert mindezt a hivatásuknak tekintik – fogalmazta meg Molnárné Juhász Eleonóra, a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője.

Köszöntőjében tolmácsolta Dankó Béla országgyűlési képviselő szavait is, aki a köszönet hangján szólt a megjelentekhez. Kifejtette, ezt a tevékenységet kizárólag elhivatottsággal, erős lélekkel és személyiséggel lehet végezni, mert a szociális munkás egy lelkének részét kínálja fel támaszul. Ehhez járul hozzá a hosszú évek tapasztalata és az a szaktudás, melyek révén hatékony munkát tudnak végezni.

Brlás János, a társulás elnöke kiemelte, olyan világban élünk, ahol kerüljük a konfliktusokat, nehezen adunk a rászorulóknak, pillantásunk gyakran átugorja a rokkant, rászoruló embert. Jó példaként szolgálnak ennek ellenkezőjére a szociális dolgozók, akik még hisznek a mosoly, a jó szó és az odafigyelés erejében.

Molnár József polgármester egy jelképes virágcsokorral köszönte meg az ágazatban dolgozók munkáját. Végül Hodálik Pál alpolgármester kért szót. Kiemelte, egy nap kevés ahhoz, hogy megköszönjék az emberfeletti és áldozatos tevékenységet, amit csak szeretettel és türelemmel lehet végezni.

Az ünnepi pillanatokat a békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület táncosai oldották, akik latin és standard táncokkal szórakoztatták a közönséget.

A szféra dolgozói bíznak benne, hogy jövőre a kormányzati ígéret szerint bevezetésre kerül a szociális életpályamodell, emelkednek a bérek, valamint az alacsonyabb végzettségűek között is kiosztásra kerül a szociális ágazati pótlék.

Vélemény, hozzászólás?

Pályakör online pályaválasztási vetélkedő – 300.000 Ft-ot nyertek a szarvasi szakképző iskolások

Földesi: Nagy földlopás, korrupció, gazemberség kontra nagy bebörtönzés, jótékonysági akció