Connect with us

Szarvas

Egy petty, liba petty

Az Ótemplomi gyülekezet meghívására, a Zöldpázsiti Óvodában minden évben készülünk a Szent Márton legendájához kapcsolódó lampionos felvonulásra. A már hagyománnyá vált közös családi délutánon készítünk lámpásokat, libákat különféle technikákkal. A gyerekek már a megelőző napokban is sokféle kézműves alkotást készítettek: hajtogattak, festettek, díszítettek, színeztek, tobozból alkottak libákat. Dobozokból, termésekből liba ólak készültek. Kipróbálták a libatollal való festést és a nagyobbak igazi tintával is írhattak, rajzolhattak. A vidámhangulatú tevékenységek mellett előkerültek a klasszikus libás játékok: Gyertek haza ludaim, Libakergető, repültek a tollak a levegőben fújkálás közben és folyt a verseny a libapénzek gyűjtéséért is. Harsogtak a libás népi rigmusok, mondókák. Pl. „Egy petty liba petty…” A nagycsoportosok eljátszották Márton és a koldus találkozását is, bár kard nem volt, de a tépőzár engedte szakítás is vonzóvá tette a jelenetben való szereplést. A szülőkkel való közös délutánra a gyerekekkel együtt sütöttünk libaformájú linzert és tepertős pogácsát, ezzel kínáltuk a vendégeket. A dajka nénik libazsíros, libamájas kenyérrel kedveskedtek, s Böbe dajka néni díjnyertes Lúdláb süteménye, mint a hagyomány része, sem maradt el.

Köszönjük a szülők támogató részvételét, az egyházközség szervezését és a jó hangulatú vasárnapi felvonulás végén a sok finomságot!

A Zöldpázsit utcai óvoda nevelői közössége

Népszerű

Gyakorló „Digi-Ovi-Suli 2.0-20”

Oktatás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect