in ,

Régi ígéretet törlesztenek a pedagógusok felé Csabacsűdön

Befejeződött a szennyvízcsatornamű beruházás Csabacsűdön, így eljött az ideje, hogy egy régi adósságot törlesszen az önkormányzat a pedagógusok, ill. a szülők felé azzal, hogy a Trefort Ágoston Általános Iskola előtt parkolóhelyeket alakít ki. Az iskola részéről már régebben megfogalmazódott az igény arról, hogy szeretnének kulturált megállási lehetőséget az autók számára a Petőfi utcában. Az önkormányzat részéről addig nem akartak hozzákezdeni, amíg a szennyvízberuházás nem készül el. Most, hogy ennek vége, készül a parkoló. Ennek építését megelőzte a nyílt csapadékvíz-elvezető árok zárttá tétele.

– Régóta ígéret tárgya volt, hogy az általános iskolánál a Petőfi utcában parkolót fogunk kialakítani. Most érkezett el az az idő, amikor rendelkezésre áll a összetörött kő, ill. kohósalakunk van, amivel meg tudjuk csinálni a parkolót, ahol a pedagógusok gépjárművei tudnak parkolni, ezáltal megszűnik az az áldatlan állapot, ami a korábbi időszakot jellemezte, hogy az út szélén, sárban álltak a gépjárművek, ezzel útszűkületet okoztak a Petőfi utcában – mondta Molnár József polgármester.

Első ottjártunkkor épp a tükröt szedték ki. Ezt kőtörmelékkel, zúzott betontörmelékkel és kohósalakkal töltötték fel, majd megkapta a végleges réteget. Ez még ülepszik, majd mikor annyira összetömörödött, ill. az önkormányzatnak lesz rá forrása az elkövetkezendő időszakban, egy aszfaltburkolatot kap, ígérte Csabacsűd polgármestere.

Vélemény, hozzászólás?

Elindult a világot jelentő deszkák felé Kozák Ádám

Egy petty, liba petty