in ,

Megérkezett Mária, József és a napkeleti bölcsek

Nagy volt ma a készülődés a Szent Klára római katolikus templom és a Zenepavilon környékén. Szarvas legújabb és legnépszerűbb közösségi terén már állnak a faházak, a KOMÉP munkatársai pedig a teret és környékét tették rendbe. A templom sarkánál a mesterek épp a jászolt állították fel, hogy a advent első vasárnapján már minden a helyén legyen.
Ottjártunkkor érkeztek meg a napkeleti bölcsek is. Amíg a készülődés tartott, egyikük, talán Boldizsár, a hosszú úttól megfáradva egy kicsit a templom falának dőlt és megpihent, József pedig a bárányt ápolta. A másik két bölcs, perzsa Gáspár és a héber Menyhért félretéve minden ellentétet békésen beszélgettek a kereszt alatt. Vallások közötti ellentétnek nyoma sem volt a templom szélárnyékában.

Advent első vasárnapján, azaz november 29-én, a Szarvasi Férfikart hallhatjuk Iváncsó József vezetésével. Verset hallhatunk Dósa Zsuzsától, és Seidl Ambrus plébános mondja el ünnepi gondolatait.

Egy hétre rá a Tessedik Táncegyüttes és Pentaller Attila református lelkész szolgál.

December 13-án a Chován harmonikásainak a műsora után érkezik a betlehemi láng, az ünnepiességet ezúttal Cairns-Lengyel Henriett evangélikus lelkész és Lázár Zsolt esperes biztosítja. Akik szeretnének otthonukba vinni a betlehemi lángból, jó előre gondoskodjanak szélálló szállítási módról, mert a műanyagpohár tavaly sem nyújtott védelmet!

Az utolsó adventi vasárnapon Nádházy Pétert, valamint Seidl Ambrus lelkészt hallhatjuk dalban és szóban. Minden adventi alkalom 16 órakor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Egy petty, liba petty

Adventre hangolódott az Újtemplom