Connect with us

Oktatás

Első lett a Gyakorló a játékos bibliatörténeti vetélkedőn

2015. november 27-én immár 3. alaklommal rendeztek játékos bibliatörténeti vetélkedőt a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában a környékbeli katolikus iskolák 1-4. évfolyamos tanulói számára.

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájának nyolctagú csapata idén is nagy izgalommal készült a vetélkedőre. Minden osztályból 2-2 tanuló képviselhette az iskolát. Az elsősök közül Baráth Barna és Palicska Enna, a második osztályból Szoboszlai-Szabó Dániel és Szabó Panna Vivien, a harmadikosoktól Bogdán Péter és Füzesséry Lujza, míg a negyedikes hittanosok közül Kelemen Emma és Osztroluczki Flóra alkották a kis csapatot.

A vetélkedő beugró feladata volt, hogy minden nevező készítsen egy illusztrációt „Halak a Bibliában” témában. A rajzokat a helyszínen díjazták is. Szoboszlai-Szabó Dani rajza az 1-2. osztályosok kategóriájában a zsűri döntése alapján III. helyezett lett.

A kerettémát ezúttal az ószövetségi Jónás próféta története adta. A gyerekek nemcsak Jónás kalandjaiból készültek fel a nagy nap előtti héten, hanem az ilyenkor szokásos sorversenyre is sokat gyakoroltak.

Gyomaendrődre érkezvén az igazgatói köszöntő és a megnyitó ünnepség után a csapatok útnak indultak. Jónás történetével kapcsolatos szókirakó, képkirakó, keresztrejtvény, halacska horgászat és ehhez hasonló színes feladatok váltották egymást 9 állomáson keresztül a vetélkedő első blokkjában. Az utolsó állomás a tornaterembe vezetett, ahol idén is ügyességi sorversenyben mérettették meg a résztvevőket. A sorverseny után a szervezők uzsonnával kedveskedtek, majd a vetélkedő legizgalmasabb része következett: az eredményhirdetés. Idén a Gyakorló Iskola csapata érte el összesítve a legmagasabb pontszámot a vetélkedőn. Az első helyezés hírét kitörő örömmel ünnepelték a gyerekek még a hazafelé vezető úton is.

Ezúton is köszönjük a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolának a vetélkedő megszervezését, a kedves fogadtatást és a sok szép jutalmat.

A gyerekek felkészítői voltak: Jancsó Brigitta hitoktató, Koppányiné Langó Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Konczné Éva hitoktató, valamint Gyekiczki Istvánné Bacsa Piroska hitoktató.

J.B.

Népszerű

Gyakorló „Digi-Ovi-Suli 2.0-20”

Oktatás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect