in , ,

Mikulásváró játszóház a Gyakorlóóvodában

Mikulásváró játszóház a Gyakorlóóvodában
Mikulásváró játszóház a Gyakorlóóvodában

Apró léptek toppanása, felnőttek zsivaja, vetkőzés, öltözés, majd megjelenik egy kétévesforma kisfiú a tornaterem ajtajában. Megpillantva az ismerős helyszínt, arcát boldog mosoly önti el, két kis kezét összecsapja örömében és szalad befelé. Megérkezett a Csöppke Cseppke játszóházba, ahol picik és kicsik szüleikkel, nagyszüleikkel együtt remélték a Mikulás megérkezését.

December elsején a Gyakorlóóvoda Cseresznye és Szamóca csoportos óvó- és dajka nénijei várták egy vidám órácskára az apróságokat. Lehetett itt hóembert építeni só-lisztgyurmából, kipróbálhatták a különböző zörgő, csörgő, csilingelő hangszereket, miközben együtt mondókáztak, énekeltek a felnőttekkel. A bátrabbak már önállóan építették össze a síneket, melyen vonatok robogtak, s örömmel vették birtokba a sok szép színes játékot.

E játszóházak alkalmával még az anya, apa jelenléte nyújtotta biztonságból fedezhetik fel a körülöttük lévő világot, teremthetnek más gyermekekkel kapcsolatot. A szülőknek pedig módjuk nyílik arra, hogy megfigyeljék csemetéik viselkedését kortársak között, kapcsolatot teremtsenek szülőtársakkal.

Természetesen elmaradhatatlan ilyenkor a gyerekek számára oly kedves bábjáték, melyben most az erdő állatai a Mikulás kesztyűjét találták meg. Jutalmuk nem maradt el, mint ahogyan a játszókuckóba érkező gyermekek sem távoztak üres kézzel. Nekünk pedig itt hagyták jókedvüket, boldog kacajukat, mely megszépítette esténket.

Te még nem jártál nálunk? Várunk szeretettel következő játszóházunkba januárban!

Szalbotné Kovács Mária szakvezető óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus

Brlás János

Minél több szelektív kerüljön begyűjtésre, minél kevesebb értékes hulladék menjen a lerakóba

Czerván György és Dankó Béla

Czerván György a kormány migrációs-politikájáról: Jó úton járunk