in , ,

Czerván György a kormány migrációs-politikájáról: Jó úton járunk

Czerván György és Dankó Béla
Czerván György és Dankó Béla

Az országszert mintegy 100 helyszínen találkoznak a Fidesz-tagokkal, Fidesz-szimpatizánsokkal a miniszterek, államtitkárok, hogy közelebb vigyék a kormány migránspolitikáját az emberekhez, a felmerülő kérdésekre válaszoljanak. Ilyen esemény helyszíne volt csütörtökön a Szarvasi Járási Hivatal körterme, ami nemrég még a Polgármesteri Hivatal körterme volt. Ide érkezett Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, hogy találkozzon a szarvasi szimpatizánsokkal.

– Kérjük a segítségét az embereknek a tekintetben, hogy jó úton járunk-e amikor azt a politikát folytatjuk a migrációs kérdésben, amit folytatunk, tehát a kötelező kvótából nem kér Magyarország – jelentette ki a Körös TV-nek adott nyilatkozatában az FM államtitkára. – E tekintetben egy aláírás-gyűjtési akcióba is kezdtünk, amit tovább folytatunk. Jelenleg több mint egymillió aláírás támogatja a migrációs politikánkat, és arra fogom kérni az itt levőket, hogy ne hagyjuk abba, mert a veszély még nem múlt el. A múltheti Európai Unió-Törökország megállapodás csak a Törökországban levő migránsok kezelését oldja meg. A már eddig beérkezett, ill. az ezután jövők kérdését – mert több mint egymillió aki már bejött az Európai Unióba – azt a kérdést nem kezeli, és az Unió ezt kényszerkvótával próbálja kezelni, amit Magyarország egyáltalán nem tud elfogadni.

– Jó úton járunk, ezt bizonyítja az is, hogy egyre több ország állampolgára ért egyet a magyar kormány ez irányú politikájával – mondta Czerván György. Kitért a cseheknél történt legutóbbi közvélemény-kutatásra, a Finnországban és Bulgáriában tett útjai tapasztalatára, ahol igazolva látta a magyar migránspolitika helyességét. Az egyszerű emberek még Németországban is ezt a határozott politikát éltetik és szégyenkeznek a saját politikusaik vezető politikusaik hozzáállása miatt.

Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a vendéget, ill. a megjelenteket, majd a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára tájékoztatta a kormány migrációs-politikájáról az érdeklődő tagokat és szimpatizánsokat.

Vélemény, hozzászólás?

Mikulásváró játszóház a Gyakorlóóvodában

Mikulásváró játszóház a Gyakorlóóvodában

Baleset Békéscsaba és Kondoros között