Connect with us

Cervinus Teátrum

A Meg nem Értett Zenekar volt a Filharmónia bérletes sorozatának első fellépője

A Meg nem Értett Zenekar
A Meg nem Értett Zenekar

A M.É.Z., azaz a Meg nem Értett Zenekar volt az idei filharmóniai bérletes sorozat első fellépője a Cervinus Teátrum színpadán.
– A Filharmóniának az egyik legfontosabb feladata az, hogy ifjúsági hangversenyeket rendezzen, hogy a klasszikus- vagy komolyzene ismeretét átadja azáltal, hogy testközelből találkoznak az akusztikus hangszerekkel a gyerekek. Ebben az évadban ez az első hangversenyünk – Nagy Krisztina, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Békés megyei irodavezetője.

A budapesti M.É.Z. együttes ír, skót és kelta népzenével ismertette meg a gyerekeket miközben autentikus hangszereket is megszólaltattak egy minimális hangszerbemutató keretében, de inkább a sok zene volt a jellemző, amiből egy nagyon jó hangulatú, vidám előadás kerekedett. Nagy Krisztinától megtudtuk, hogy 16 koncertjük volt a megyében. Ezek közül a szarvasi az utolsó, itt búcsúznak a Viharsaroktól.

Januárban az Alföld Quartet lép a Cervinus Teátrum színpadára. Lévén, hogy az egyik tag, Molnár János, a Chován tanára, már többször meghallgathattuk pl. a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében. Ők mindig szívesen tesznek eleget a Szarvasról érkező meghívásoknak. Áprilisban a Budapest Saxophone Quartet érkezik, ami megint egy nagyon különleges koncert lesz, mondta Nagy Krisztina. Mindannyian Párizsban végeztek, és ők honosították meg a klasszikus szaxofonoktatást Magyarországon. Különlegességük, hogy négy különböző hangolású szaxofonon játszanak, ami nem csak hangzásban de látványban is különleges.

A M.É.Z. együttes koncertjére a legnagyobb létszámban a Szlovákból érkeztek, de jöttek a Benkából és a Gyakorlóból és a Vajdából is.
Igaz, ezek bérletes koncertek, de az üres helyekre lehet jegyet váltani egy-egy előadásra is, tájékoztatott Nagy Krisztina, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Békés megyei irodavezetője.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán) A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán)

Elbúcsúztak a zenésztársak Jaggertől

Koncert

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect