in , ,

Külön elismerésben részesült a Szarvasi Vízi Színház a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

A Szarvasi Vízi Színház
A Szarvasi Vízi Színház

A FIABCI Magyar Tagozata (a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület) idén tizenhetedszer rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatát, amin idén először Szarvas városa is nevezett. A Magyar Ingatlanszövetség különdíját a Szarvasi Vízi Színház kapta, színvonalas kivitelezéséért.

A pályázat lebonyolítását idén is a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) vállalta magára, a bírálati munkát ez alkalommal is neves magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri végezte. A pályázat célzata az volt, hogy bemutassák és elismerjék a magyar ingatlanfejlesztés eredményeit a szakmai és laikus közönség előtt.

November végén került sor a projektek minősítésére, amikor is a bíráló bizottság a pályázók közül elismerte az első, a második és a harmadik helyezet, valamint a pályázatot támogató szakmai szervezetek több fejlesztést különdíjban is részesített. Szarvas városa először vett részt a pályázaton, ahol külön minősítésben részesült.

A Szarvasi Vízi Színház színvonalas megvalósításáért Babák Mihály, a város polgármestere vehette át a Magyar Ingatlanszövetség különdíját. „Sokan hallhatták már ebben az országban, hogy van itt egy fantasztikus építmény. Most azonban egy olyan szakmai zsűri ismerte el városunk gyöngyszemét, ami nívós ingatlanok mellett szállt versenybe. Külön kiemelték a szabadtéri színpad azon varázsát, hogy egyedülálló építészeti megoldása mellett, remekül illeszkedik a természet adta lehetőségekhez. Szabadtéri színpadunkat most az a felkérés is érte, hogy indítsuk el a nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton a városközpontot érintő rekonstrukcióval együtt.”

A Szarvasi Vízi Színház (a Magyar Ingatlanszövetség különdíja) olyan épületegyüttesek mellett lett kiemelve, mint a Hotel Palazzo Zichy (a Magyar Éttermek és Szállodák szövetségének különdíja), az FTC Stadion (Lakásvásár Médiacsoport különdíja), a 4-es Metró 10 állomása (a Budapesti Építész Kamra különdíja), és a Vision Tower (az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének különdíja és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének különdíja).

A tizenhetedik Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán idén rendkívül erős mezőny indult el. Az élén végzett pályázatok mindegyike példamutató az adott területen. A különdíjjal jutalmazott pályázatok is magas színvonalat képviselnek. A nevezett művek kiváló minősége bizonyítja, hogy a magyarországi fejlesztők a nehéz gazdasági helyzet ellenére igényes munkát végeznek.

Pályázó: Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft..
Beruházó: Szarvas Város Önkormányzata, Babák Mihály polgármester; Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft., Csasztvan András ügyvezető igazgató
Tervező: Szarvas-Városterv Kft., Janurik György ügyvezető
Kivitelező: INTEGRÁL Építő Zrt., Bődi János elnök-vezérigazgató

Vélemény, hozzászólás?

Samu Tamás, Lázár János és Ádám Imre

Az “Év Vállalkozója” díjat vehette át Samu Tamás, a Szirén tulajdonos-ügyvezetője

Emléktábla-avató, színielőadás, kitüntetések és kiállítás a jubileumi Szent András-napon