in , ,

Megújult a járási foglalkoztatási központ

Várfi András, Babák Mihály, Gajda Róber, Dankó Béla, dr. Jáczku Tamás és dr. Nagy Ágnes
Várfi András, Babák Mihály, Gajda Róber, Dankó Béla, dr. Jáczku Tamás és dr. Nagy Ágnes

– Főispán úr! Engedje meg, hogy gratuláljak önnek, hisz olyan munkát végeztek a közigazgatás átszervezésében, feltételeinek megteremtésében, amely nagyon fontos lépés volt, és úgy gondolom, hogy 21. századi közigazgatást valósítanak meg Békés megyében – mondta Babák Mihály köszöntőjében pénteken délután, a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának ünnepélyes átadóján.

A korábbi Polgármesteri Hivatal első szintjére nem lehet ráismerni. Néhány fal kibontásával szellős, világos, tényleg 21. századi körülményeket teremtettek a tisztviselők, ill. az ügyfelek számára. Az épület még koránt sincs kész. A homlokzat felújítása még várat magára.

Gajda Róbert kormánymegbízott a projektzáró roadshow 16. állomásán köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy az integrált közszolgáltatást szeretnék a szarvasi járásban is megvalósítani, hogy az ügyfelek magas színvonalú szolgáltatást kapjanak.

– Kívülről is meg fogjuk újítani az ingatlant. Egy energetikai korszerűsítésen fog átesni, és megnézzük, hogy további osztályokat be tudunk-e költöztetni. Ezen fogunk dolgozni és újabb örömteli eseményeknek fogunk majd elébe nézni – jelentette ki Gajda Róbert. Elmondta, hogy 4,4% a nyilvántartott álláskeresők aránya a Szarvasi Járásban. A megyében ez a legjobb, országos szinten is átlag alatti.

– Én hiszek abban, hogy minden nappal meg kell újulnunk – vallja dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási főosztályának vezetője, – jómagamnak és a kollégáimnak is minden nap, ahhoz, hogy ebben a változó, nagyon gyorsan változó világban meg tudjunk felelni, ahhoz nem csak az épületeknek kell megújulni, hanem nekünk, akik ezt az épületet használjuk, nekünk is meg kell újulni. Ahhoz, hogy az ügyfeleinket a legteljesebb mértékben kiszolgálhassuk, az kell, hogy a munka iránt és az ügyfeleink iránt érzett alázat, szolgálat, felelősségtudat, elkötelezettség és a feltétlen segíteni akarás vezessen bennünket – mondta a főosztályvezető.

– Nagyon fontos szót ejtenünk arról itt ebben a járásban, hogy hála Istennek, egy nagyon jó adottságú járásról van szó, hiszen itt munkaszerető emberek vannak, itt olyan vállalkozók vannak, akik tele vannak ötlettel, és olyan a szándékkal, hogy fejlesszék a vállalkozásukat. Ezért lehetett elérni azt ebben a járásban, hogy míg az álláskeresőknek az 5%-a van itt a megyében, addig a felkínált állások 20 százaléka van itt a járásban. Ez egy nagyon kellemes állapot. Ahhoz hogy ezt el lehessen érni, nagyon sokat kellett dolgozni azoknak a kollégáknak, azoknak a közalkalmazottaknak, kormánytisztviselőknek, akik részt vettek ebben a munkában, itt, ebben a járásban – jelentette ki Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A köszöntők után a megújult részt Lovász György, a foglalkoztatási osztály vezetője mutatta be a vendégeknek.

Vélemény, hozzászólás?

A mi szívünkben is megszülethet Jézus – Adventi sütimorzsák a Gyakorlóból

Székely szalagavató

Székely szalagavató: A világnak olyan emberekre van szüksége, akiknek álmaik vannak