in , ,

Babák Mihály karácsonyi köszöntője

Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános
Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános

„A nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség egyre sűrűbb és hosszabb. És Ti azt mondjátok, nem kell félni, Majd jön valaki, aki elűzi a sötétséget és sose látott fényt gyújt a világnak. Az adventi emberek remélnek és várják a fényt.”
Kosztolányi Dezső

Kedves szarvasiak!

Ezekben a hűvössé és hamar sötétté váló decemberi napokban egyre többet gondolunk az ünnepre.

Az ünnepre, mely a legrégebbi, legbelsőségesebb ünnepe minden családnak és minden keresztény közösségnek.

Ilyenkor hazajönnek a távoli családtagok, együtt vagyunk és emlékezünk Jézus születésére. Jézuséra, aki életét adta a mi életünkért.

Talán most ebben az évben még különösebb hangsúlyt kap az ünnepnek ez a vonatkozása, a kereszténységünk, ami meghatározza kultúránkat, világszemléletünket, hovatartozásunkat.

Az ünnep, mely előtt gondosan készülődünk, ünneplőbe öltöztetjük lakásainkat, házainkat, próbáljuk pótolni az év közben elmulasztott dolgainkat, felkeressük régen látott rokonainkat. Titokban ajándékot vásárolunk a hozzánk legközelebbállóknak.

De talán az a legfontosabb, hogy önmagunkat vizsgáljuk meg, s ott tegyünk rendet, ott takarítsunk ki, hogy ne csak kívül legyünk kész az ünnep befogadására, hanem belül is.

Mert az ünnep biztosan eljön, hogy elhozza szívünkbe a szeretet és a megváltás üzenetét.

Mindannyiunk számára.

Azoknak is, akik talán egyedül vannak, s gyújtják meg a gyertya lángját, s azokéba is, akik kisebb – nagyobb családokban ünnepelnek, s talán láthatatlan angyalok formájában azok is velünk vannak, akik testi valójukban már nincsenek közöttünk, s onnan, arról a másik, ismeretlen világból küldik bátorító mosolyukat.

A város közössége számára is eljön a karácsony, hétről hétre együtt gyújtjuk meg a katolikus templomnál a következő gyertyát, jelképesen megfogjuk egymás kezét és együtt örülünk mindannak, amit ebben az évben közösen elértünk.

Jelképesen itt van a város karácsonyfája is, és alátehetjük a fövenystrandot a mólókkal, a termál beruházást, a mederstabilizációt az új Anna-ligeti híddal, az új térfigyelő kamerákat, a megújult idősek átmeneti otthonát, a komposztálót és hulladék kezelő rendszer megújulását és több új járdaszakaszt is.

Használják egészséggel!

Mi a várost és az Ön igényeiket szem előtt tartva készítettünk minden beruházást, hogy hosszútávon is élhető maradjon a város.

Fellobban a negyedik gyertya lángja is, mely jelzi számunkra az ünnep és Jézus eljövetelét.

Kérem, tegyenek félre minden sérelmet, szeressük egymást emberként, szarvasiként, ragyogja be a gyertya lángja az ünnepet.

Szeretetteljes, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Újévet kívánok!

Babák Mihály

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Földesi Zoltán, háttérben Czesznak János és Kozák Imréné

Célba ért a szocialisták karácsonyi adománya

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”