in , ,

Babák Mihály karácsonyi köszöntője

Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános
Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános

„A nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség egyre sűrűbb és hosszabb. És Ti azt mondjátok, nem kell félni, Majd jön valaki, aki elűzi a sötétséget és sose látott fényt gyújt a világnak. Az adventi emberek remélnek és várják a fényt.”
Kosztolányi Dezső

Kedves szarvasiak!

Ezekben a hűvössé és hamar sötétté váló decemberi napokban egyre többet gondolunk az ünnepre.

Az ünnepre, mely a legrégebbi, legbelsőségesebb ünnepe minden családnak és minden keresztény közösségnek.

Ilyenkor hazajönnek a távoli családtagok, együtt vagyunk és emlékezünk Jézus születésére. Jézuséra, aki életét adta a mi életünkért.

Talán most ebben az évben még különösebb hangsúlyt kap az ünnepnek ez a vonatkozása, a kereszténységünk, ami meghatározza kultúránkat, világszemléletünket, hovatartozásunkat.

Az ünnep, mely előtt gondosan készülődünk, ünneplőbe öltöztetjük lakásainkat, házainkat, próbáljuk pótolni az év közben elmulasztott dolgainkat, felkeressük régen látott rokonainkat. Titokban ajándékot vásárolunk a hozzánk legközelebbállóknak.

De talán az a legfontosabb, hogy önmagunkat vizsgáljuk meg, s ott tegyünk rendet, ott takarítsunk ki, hogy ne csak kívül legyünk kész az ünnep befogadására, hanem belül is.

Mert az ünnep biztosan eljön, hogy elhozza szívünkbe a szeretet és a megváltás üzenetét.

Mindannyiunk számára.

Azoknak is, akik talán egyedül vannak, s gyújtják meg a gyertya lángját, s azokéba is, akik kisebb – nagyobb családokban ünnepelnek, s talán láthatatlan angyalok formájában azok is velünk vannak, akik testi valójukban már nincsenek közöttünk, s onnan, arról a másik, ismeretlen világból küldik bátorító mosolyukat.

A város közössége számára is eljön a karácsony, hétről hétre együtt gyújtjuk meg a katolikus templomnál a következő gyertyát, jelképesen megfogjuk egymás kezét és együtt örülünk mindannak, amit ebben az évben közösen elértünk.

Jelképesen itt van a város karácsonyfája is, és alátehetjük a fövenystrandot a mólókkal, a termál beruházást, a mederstabilizációt az új Anna-ligeti híddal, az új térfigyelő kamerákat, a megújult idősek átmeneti otthonát, a komposztálót és hulladék kezelő rendszer megújulását és több új járdaszakaszt is.

Használják egészséggel!

Mi a várost és az Ön igényeiket szem előtt tartva készítettünk minden beruházást, hogy hosszútávon is élhető maradjon a város.

Fellobban a negyedik gyertya lángja is, mely jelzi számunkra az ünnep és Jézus eljövetelét.

Kérem, tegyenek félre minden sérelmet, szeressük egymást emberként, szarvasiként, ragyogja be a gyertya lángja az ünnepet.

Szeretetteljes, békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Újévet kívánok!

Babák Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Földesi Zoltán, háttérben Czesznak János és Kozák Imréné

Célba ért a szocialisták karácsonyi adománya

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”