Connect with us

Oktatás

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”
Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

A Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumának hat tanulója az Erasmus+ Mobilitási Projekt keretében az elmúlt hónapban külföldi szakmai gyakorlaton vett részt Németországban, Chemnitz városában.

Az idei évben négy szakács és kettő festő, mázoló, tapétázó tanulónak adatott meg a lehetőség, hogy az iskolában megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat bővítsék, illetve betekintést nyerjenek a precíz, jól szervezett német munkakultúrába. Gyakorlaton részt vevő diákjaink:        Balogh Zsolt 11.H, Békési László Benjámin 11.G, Bodonyi Ádám 12.H, Györgyi Dániel 11.G, Megyeri Kinga 10.H, Molnár József 10.H.

A jelentkezés feltétele a jó tanulmányi eredmény és nyelvismeret volt. A kint tartózkodás előtt a tanulók felkészítésen vettek részt az utazással, munkahelyekkel és a német kultúrával kapcsolatban. Minden esetben a partnerintézmény segítette a kiutazó diákokat az iskolánkkal történt egyeztetés után, hogy a lehető legjobb gyakorlati helyen végezhessék a kiutazók a szakmai gyakorlatukat. A résztvevő diákok visszajelzései azt igazolják, hogy a kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárult a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséhez. A gyakorlat első hetében Frcska Zoltán tanár úr is segítette a diákokat a kiutazásban, a munkahelyek megismerésében. A teljes gyakorlat alatt a külföldi partnerintézmény koordinálta és felügyelte a gyakorlatot, illetve segített a felmerülő kérdések, problémák megoldását.

A négyhetes tanulmányi út elsősorban munkáról, tanulásról szólt, de lehetőség nyílt arra is, hogy megismerkedjenek Szászország kultúrájával, szokásaival is a „székelyesek”.

A hétvégi kirándulások alkalmával ellátogattak Lipcsébe és Drezdába, valamint megtekinthették az annabergi sóbányát.

A külföldi szakmai gyakorlatok az iskolarendszerű képzéshez kapcsolódnak és elismerését Europass mobilitási igazolványok kiállításával erősítjük. Célunk olyan folyamatosan megvalósított Mobilitási projektek szervezése, amely erősíti az iskolánkban tanuló diákok elhelyezkedési esélyeit a munka világában, lehetőséget biztosít számukra a szakmai idegen nyelv elsajátítására, valamint új, nemzetközi technológiák megismerésére. A szakmai képzés ilyen irányú bővítése színesíti iskolánk képzési kínálatát, öregbíti hírnevét.

Frcska Zoltán kísérő pedagógus

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Uhljar Tímea Uhljar Tímea

Fodrászati ismeretek – országos I. hely

Oktatás

Sikeres szakmai és érettségi vizsgák a Székelyben

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect