in , ,

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”
Németországi szakmai gyakorlaton a „székelyesek”

A Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumának hat tanulója az Erasmus+ Mobilitási Projekt keretében az elmúlt hónapban külföldi szakmai gyakorlaton vett részt Németországban, Chemnitz városában.

Az idei évben négy szakács és kettő festő, mázoló, tapétázó tanulónak adatott meg a lehetőség, hogy az iskolában megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat bővítsék, illetve betekintést nyerjenek a precíz, jól szervezett német munkakultúrába. Gyakorlaton részt vevő diákjaink:        Balogh Zsolt 11.H, Békési László Benjámin 11.G, Bodonyi Ádám 12.H, Györgyi Dániel 11.G, Megyeri Kinga 10.H, Molnár József 10.H.

A jelentkezés feltétele a jó tanulmányi eredmény és nyelvismeret volt. A kint tartózkodás előtt a tanulók felkészítésen vettek részt az utazással, munkahelyekkel és a német kultúrával kapcsolatban. Minden esetben a partnerintézmény segítette a kiutazó diákokat az iskolánkkal történt egyeztetés után, hogy a lehető legjobb gyakorlati helyen végezhessék a kiutazók a szakmai gyakorlatukat. A résztvevő diákok visszajelzései azt igazolják, hogy a kiválasztott munkahelyek színvonala hozzájárult a tanulók szakmai és nyelvi fejlődéséhez. A gyakorlat első hetében Frcska Zoltán tanár úr is segítette a diákokat a kiutazásban, a munkahelyek megismerésében. A teljes gyakorlat alatt a külföldi partnerintézmény koordinálta és felügyelte a gyakorlatot, illetve segített a felmerülő kérdések, problémák megoldását.

A négyhetes tanulmányi út elsősorban munkáról, tanulásról szólt, de lehetőség nyílt arra is, hogy megismerkedjenek Szászország kultúrájával, szokásaival is a „székelyesek”.

A hétvégi kirándulások alkalmával ellátogattak Lipcsébe és Drezdába, valamint megtekinthették az annabergi sóbányát.

A külföldi szakmai gyakorlatok az iskolarendszerű képzéshez kapcsolódnak és elismerését Europass mobilitási igazolványok kiállításával erősítjük. Célunk olyan folyamatosan megvalósított Mobilitási projektek szervezése, amely erősíti az iskolánkban tanuló diákok elhelyezkedési esélyeit a munka világában, lehetőséget biztosít számukra a szakmai idegen nyelv elsajátítására, valamint új, nemzetközi technológiák megismerésére. A szakmai képzés ilyen irányú bővítése színesíti iskolánk képzési kínálatát, öregbíti hírnevét.

Frcska Zoltán kísérő pedagógus

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Babák Mihály polgármester és Seidl Ambrus plébános

Babák Mihály karácsonyi köszöntője

Ismét várja a korcsolyázás kedvelőit a Vidám Szarvas Jégpálya