in ,

Tizenöt hibátlan versenydolgozat

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége az eddigiektől eltérően nem tavasszal, hanem ősszel rendezte meg a Teöreök Aladár Országos Tanulói Gyorsíró-, Gépíró-, és Szövegszerkesztő-versenyt.

A szarvasi gépírók, szövegszerkesztők hírneve országosan, sőt világméretekben is ismert. Rendkívül fontos az utánpótlás nevelése, e verseny teret adott a szakmát most tanuló diákok számára, hogy megmutathassák képességeiket.

Az idei megmérettetésen a Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma 23 tanulója gépírásból, 2 tanulója pedig szövegszerkesztésből készített versenydolgozatot.

A versenyre való felkészülésben nagyon fontos szempont a megfelelő motiváció. Megkérdeztük a diákokat, vajon mit jelentett számukra ezen a seregszemlén való részvétel?

„Együtt versenyezhettünk a nagyokkal…, megmutathattuk tanárainknak, milyen jól megtanították nekünk a gépírást…, láthatjuk, hogy országos szinten hol helyezkedünk el teljesítményünkkel…” – mondták a legifjabb, 10. C osztályos versenyzők.

„…nagyon örülök a hibátlansági éremnek,… el tudom magam helyezni a hasonló korú diákok között…” – fejtette ki véleményét a 12. D osztályos versenyző.

A 11. D osztályos diáklány így fogalmazott: „A versenyen azért indultam, hogy kipróbáljam, milyen, ha tétje is van az írásnak.”

A több éve a gépírási versenypályán mozgó 13. C osztályosok fontosnak tartották az eredményt: „…benne lenni az 1-10-ben, hibátlansági érmet szerezni…”

Az iskola legmagasabb évfolyamán tanuló 14. C osztályosok – akik szintén sok éve versenyeznek -, már továbblépésük szempontjából is fontosnak tartották a megmérettetést, hiszen eredményeik előnyt jelenthetnek a munkavállalásban.

A válaszokból és a verseny hangulatából is érezhető volt, hogy a diákok szívesen, örömmel vesznek részt abban a versenyben, ahol az ország több mint 40 középiskolájának csaknem 600 versenyzője mérte össze gépírási és szövegszerkesztési tudását.

A tanulók az évfolyamuknak megfelelő kategóriákban dolgoztak. Czigléczki Enikő 13. C osztályos diákunk 111 részt vevő versenyző között az előkelő 9. helyezést érte el hibátlan dolgozatával. Nagyon büszkék vagyunk Tóth Patrícia 10. C osztályos tanuló eredményére, aki életében először lépett a versenypályára és máris 102 versenyző között a 14. lett szintén hibátlan dolgozatával, percenkénti több mint 300 leütéses sebességével.

Ezen kívül még 13 tanuló érdemelt kiváló versenymunkájáért hibátlansági érmet.

Minden résztvevő diák sikeres dolgozatot készített, megérdemlik, hogy álljon itt a nevük:

A 10. C osztályból: Bélteki Petra, Dobos Alexandra, Bakulya Zsanett, Bábi Beatrix, Sindel Martina, Bihari Beatrix, Kovács Anett, a 11. D osztályból Pápai Andrea, a 12. D osztályból Sárközi Tímea, az 13. C osztályból: Lestyan Zita, Ruzsik Vivien, Szél Nóra, a 14. C osztályból: Marik Vivien, Balog Gréta, Botos Veronika, Merza Cintia, Seres Anita, Bezzeg Xénia, Hraskó Viven, Csatai Edit , Mravik Zsuzsanna.

A pontszerző csapatversenyben iskolánk az országos IV. helyen végzett.

Szövegszerkesztésből két tanuló (Lestyan Zita 13. C és Csatai Edit 14. C osztályos diákok indultak, a középmezőnyben végeztek.

A diákok felkészítő tanárai: Harmati Ágnes, Kugyela Tímea, Sonkoly Edit.

A versenyzők részvételét a Gyulai Szakképzési Centrum és a Gépírók, Gyorsírók Szarvasi Helyi Csoportja támogatta.

A diákok a sok-sok gyönyörű oklevelet és csillogó érmet iskolánk igazgatójától vették át ünnepélyes keretek között.

Tóthné Jansik Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

Molnár Gergő

Közelítenek a fiatalok: Molnár Gergő 42500 métert úszott 24 óra alatt

Babák Mihály és Erdélyi István

Nem változott a sorrend a nagy adózók képzeletbeli dobogóján: Gallicoop, Pioneer Hi-Bred, Vasipari