Connect with us

Sport

Homonnai: Már nem haragszom Natasára

Milánó, 2015. augusztus 21. Douchev-Janics Natasa (b) és Homonnai Luca a kajak párosok 200 méteres előfutama előtt, a milánói kajak-kenu világbajnokságon, 2015. augusztus 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A legjobb ifjúsági korú kajakozónak választott Hommonai Luca szerint több tényező kellett az idei sikereihez. A világbajnoki ezüstérmes élvezte a közös munkát Douchev-Janics Natasával, de nem tudta kihagyni a kínálkozó amerikai lehetőséget.

Az augusztusi, milánói világbajnokságon percekig kellett vigasztalni Homonnai Lucát, miután Douchev-Janics Natasával K-2 200 méteren lemaradt a győzelemről. A 17 éves kajakozó most már másként gondol az ezüstéremre.

“Utólag már nem olyan érzésekkel tekintek a vb-döntőre, mint akkor. Sok feszültség volt bennem, ami a futam után kijött. Most már lehiggadva tudok értékelni, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az év” – mondta a Győr versenyzője.

Homonnai Luca saját korosztályában, az ifjúságiak között két világbajnoki címet szerzett, 200 és 500 egyesben, míg a magyar bajnokságon három számban diadalmaskodott.

“A sikerhez kellettek az edzések, ez elhanyagolhatatlan. Emellett sok támogatásra van szükség a szülőktől és a barátoktól. Ha nem öntenének belénk erőt a legrosszabb napokon, akkor sehova sem jutnánk. Még a szerencsét is meg kell említeni, mindez együtt járult hozzá ahhoz, hogy ilyen jól sikerült az év” – fejtette ki 2015 legjobb ifjúsági korú kajakozója.
A 17 éves versenyző élvezte a munkát a háromszoros olimpiai bajnok társával, Douchev-Janics Natasával.

“Sok dologban megtaláltuk a közös hangot. Mindketten őrültek voltunk, ez a színes hajban és az ökörködésekben is látszott, ez pedig nagyon megkönnyítette a közös munkát” – tette hozzá.

Az idei sikerpáros ugyanakkor felbomlik, mivel az orosházi születésű tehetség jövőre az Egyesült Államokban készülhet Fazekas-Zur Krisztina meghívására.

“Nem azért hagytam abba a közös munkát, mert mérges lennék Natasára, hanem jött egy lehetőség, amellyel élek. Arról még nem volt szó, hogy kipróbálnánk a párost Krisztával, az edzés és a közös felkészülés miatt megyek ki Amerikába” – fejtette ki.

Homonnai Luca még nem tudja pontosan, hogy melyik számokra összpontosít majd jövőre.

“Még az alapozó időszaknál tartunk. Most tesszük bele a zsákba azt a sok munkát, amit jövőre lehet kivenni. Akkor derül ki, hogy ez mire volt elég, és ettől függ majd, hogy mire készülök. Szeretnék az olimpiai válogatón elindulni. Már az is nagy dolog lesz, hogy világszintű riválisok ellen versenyezhetek itthon. Bármi másról még könnyelműség lenne beszélni. Nekem még ott az ifjúsági vb és Eb is, azokra is készülhetek” – emelte ki.

Forrás: http://molcsapat.hu/2015/12/homonnai-nem-haragszom-natasara/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect