in , ,

Nyelvi karácsony a Vajdában: “A világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni”

Nyelvi karácsony a Vajdában
Nyelvi karácsony a Vajdában

„ A világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen, ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk lévő jó miatt a bennünk lévő rosszat.”

Wass Albert szívhez szóló gondolataival indult a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium hagyományos idegen nyelvi karácsonyi műsora.

Több mint 20 éve készülünk az iskolában tanult idegen nyelveken felcsendülő karácsonyi dallamokkal az év legszebb ünnepére.

Így történt ez december 15-én is, amikor az alkalmi énekkarok megszólaltatták a népszerű melódiákat. A régi karácsonyi dalok mellett a diákok legnagyobb örömére modern karácsonyi slágerek is szerepeltek a repertoárban.

Az est háziasszonya Dorogi Mónika volt, aki ebben az évben az olasz, orosz német, angol, magyar nyelvű kórusok mellett felkonferálhatta a szlovák nyelvű kórust is, hiszen iskolánkban szeptembertől ezt a nyelvet is lehet választani.

A műsor végén felsorakoztak az országok zászlóit tartó diákok és minden nyelven elhangzott az ünnepi jókívánság: Boldog karácsonyt!

Ezután tea és sütemény várta a szereplőket, így vált a karácsonyváró ünnepi hangulat teljessé.

Pécsváradiné Tóth Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Gaál Roland, Babák Mihály, Dankó Béla, Gajda Róbert és Vantara Gyula

Ablaknyitogató: 21. századi környezetben vehetik igénybe a kormányablak szolgáltatásait a járás lakói

Homonnai: Már nem haragszom Natasára