in ,

Döntöttek a szarvasi Oscar díjazottjairól

Szavaz a baráti kör elnöksége
Szavaz a baráti kör elnöksége

Több mint két órán keresztül folyt az eszmecsere az idei év kitüntetettjeiről. Köztudott, hogy Szarvas Város Barátainak Köre évről évre hagyományos farsangi bálja keretében mond köszönetet mindazoknak, akik munkájukkal, közösségi tevékenységükkel előremozdították a város életét.

A jelölések határideje idén február 15-re esett. Eddig a napig várták az egyesületi tagoktól és az intézményektől az ajánlásokat, amikből ezúttal szép számmal érkezett. A héttagú elnökség – Zsapkáné Csaszvan Zsuzsanna, Dankó Ervin, Uhljár Zita, Győző Jánosné, Bődi János, Pálos Béla és Tusjak Lászlóné – még aznap este összeült a Kossuth utcai székházban, és tárgyalásra bocsájtották a kérdést.

– Maga az elnökségi ülés az már a csúcspontja ennek a folyamatnak. Ezt megelőzően legalább két héttel kiküldjük a közép-és felsőoktatási intézmények vezetőinek a felhívásokat, ill. ekkor tesszük közzé a helyi médiumokban és a baráti köri tagságot elérő hírlevelünkben. E-mailben vagy zárt borítékban érkeznek az ajánlatok az elnök asszony postafiókjába, de egészen eddig a napig ezek az információk ismeretlenek a többiek számára – avat be a döntéshozás lépéseibe Uhljár Zita elnökségi tag.

Érvek és ellenérvek szinte minden laudációt követően elhangzottak, a tagság pedig az előre meghatározott, szigorú szempontrendszer alapján mérlegelt. Akadtak jelöltek, akik rögtön az első rostán, a formai kritériumok miatt estek ki, de érkezett ajánlás pl. korábbi díjazottra is.

– Arany, ezüst és bronz emlékplaketteket valamint okleveleket ítélünk oda. Az előbbi egyfajta életműdíjként is értelmezhető, ezért nagyon ritkán kerül kiosztásra. Eddig mindössze hárman kaphatták meg, köztük Fekete János, Melis György és tavaly Babák Mihály polgármester. A diákok Szarvasért oklevelet vesznek át, amit kiváló sportolói vagy tanulmányi teljesítménnyel érdemelhetnek ki – részletezi az elismerések formáit a baráti kör elnöke.

A civil szervezet szeretné ráirányítani a figyelmet mindazokra, akik nem csak a munkájukkal, hanem mindemellett közösségi vagy társadalmi tevékenységükkel is aktívan közreműködnek a város lüktetésében, ill. önzetlenül segítik az itt élőket.

A felsorakoztatott nevek mellett végül megjelentek a minősítést jelző kezdőbetűk. Egyelőre a tagok csak annyit árultak el, hogy idén 2 ezüst, 3 bronz és egy posztumusz emlékplakett talál gazdára, a fiatalok közül pedig ugyancsak hárman méltóak a díjra. Hogy név szerint kik ők, az kiderül február 27-én, Szarvas Város Baráti Körének 34. bálján.

Vélemény, hozzászólás?

Dr. Karikó Sándor

Kedvenc pénzköltési formája az utazás

Online közvetítés a csabacsűdi Trefortból