in , ,

Itt a farsang, áll a bál!

Nagy izgalommal érkeztünk mindannyian február 5-én az iskolába, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.  Reggel az izgatott gyereksereg beöltözött, felvette a szebbnél szebb és ötletes jelmezeket. Az előző napok suttogásai valóra váltak, hiszen megelevenedtek a királyok, a táncosnők, az állatok, a mesefigurák és még sok-sok  érdekes jelmez is életre kelt.

A tornateremben került sor a farsangi megnyitóra és a közös táncházra. Tánc, mozgás, zene, éneklés magyarul és angolul – ez került föl a palettára. Közel 150 énekelni és táncolni tudó tanuló szolgáltatta a műsort az alsósoknak. Az iskolánkban nincsen farsangi mulatság táncház nélkül. Ez most is így volt. Élvezettel ropták a gyerekek és a nevelők a táncot közösen moldvai zenére.

A jókedv és a vidámság a termekben folytatódott tovább. Bemutatkoztak a jelmezesek, lehetett szavazni, játszani és tréfás vetélkedőkbe benevezni. A délelőtt akkor hágott tetőfokára, amikor kézbe kerültek a szomorú és mosolygós arcocskákat ábrázoló kispapírok. Ki nyert? Mit nyert? Tetszik a nyeremény vagy inkább elcserélem? Ilyen és ehhez hasonló kérdések záporoztak minden felől.

A déli 12 óra nagyon hamar elérkezett. Egy pillanatnak tűnt az egész délelőtt, ezért úgy búcsúztunk el, hogy egy év múlva folytatjuk ott, ahol abbahagytuk.

Védőné Dobrotka Edit

Kiszabadultak a lelkészek

Sakk: Petrás Márta bejutott az országos diákolimpiai döntőbe