in , ,

Győzelemmel kezdték a tavaszi idényt a kézis lányok

Kovács Brigitta
Kovács Brigitta

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Szarvasi NKK NB II-es felnőtt női kézilabda-csapata, amely a meglehetősen harmatos Túrkeve ellen tartotta itthon a két bajnoki pontot. Az örömbe üröm is vegyült, hiszen a gárda egyik alapembere súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett egy ártatlan szituációban.

A meccs első találatára 5 percet kellett várni, amit a vendégek szereztek. Nehezen lendültek játékba a házigazdák, akik sok helyzetet teremtettek, de azokat rendre el is hibázták. A 8. percben ennek hatására még 2–2 volt az eredmény. Kasik kapus jó védéseinek, a határozottabb védekezésnek, valamint a szélsőik pontosságának köszönhetően így is jelentős előnyre tett szert szünetig a házigazda. Csupán Kovács Brigitta sérülése okozott problémát, aki szinte a pihenőt jelző dudaszó pillanatában esett rosszul, és nem is tudta folytatni a játékot.

A második játékrészben a cserejátékosok is szóhoz jutottak hazai részről. Bár a támadásokba sok hiba csúszott, a szarvasiak tovább növelték az előnyüket. A találkozó utolsó negyede pedig edzőmeccsé szelídült, csak az volt a kérdés, milyen arányú lesz a helyiek sikere. Február 28-án, Békéscsabán bizonyosan sokkal nehezebb dolguk lesz Zelei Dettiéknek.

Szarvasi NKK–Túrkevei VSE 28–15 (15–7)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. V.: Bálint, Szarvas.

Szarvas: KASIK – BUZÁSI 8, Kondacs 2, Velky 4, Szabó T. 1, Zelei 1, KOVÁCS B. 5 (1). Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Elhardt 5 (1), Balogh 2 (1), Hajdu, Mester. Edző: Száva Flórián. A Túrkeve legjobb góldobói: Szűcs 4, Lakatos 3 (1).

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

Száva Flórián: – Nehéz bármit is mondani erről a meccsről. Fontos állomások előtt állunk, az elkövetkező három hét sok mindenre választ adhat a bajnokság tavaszi kimeneteléről. Aggodalomra ad okot Kovács Brigitta térdsérülése, bízom benne nincs komolyabb baj, hiszen nagy szükség van a jó formában kézilabdázó szélsőre.

Ny. M.

Vélemény, hozzászólás?

Murányi Levente

Murányi: Az első gyomrost a magyarok adták a Szovjetuniónak

Öt fiatalt állítottak elő a rendőrök Szarvason