Connect with us

Turizmus

Békés megye az Utazás kiállításon

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban már 39. alkalommal rendezték meg az Utazás kiállítást. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén több száz kiállító, kedvezményes utazási ajánlatok, látványos programok, nyereményjátékok várják a nagyközönséget és a szakma képviselőit. Idén öt kontinens 28 országának 350 kiállítója segítségével egy hétvége alatt akár be is „utazhatják” a résztvevők a világot, megismerkedhetnek az országok látnivalóival, kultúrájával, gasztronómiájával.

Az idegenforgalmi szakkiállítás megnyitóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar turizmus világszinten jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. A Dél-alföld és Békés megye számára fontos a turizmus, kitörési pontot jelenthet a térségben, ezért is lényeges, hogy azok a jelenségek, amelyek meghatározzák a megye turizmusát, minél nagyobb hangsúlyt kapjanak. Részt vett a seregszemlén a Békés Megyei Tourinform, a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Dél-alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület, a Gyulai Turisztikai Nonprofit  Kft, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, a Körös-menti Turisztikai Egyesület, a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület, az Orosházi Kistérség Turizmusáért Egyesület, az Orosházi Városi Rendezvényszervező és Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a Békéscsabai Tourinform. Békés megye hungarikumaival a Békés Megyei Culinary Team kínálta a rendezvényre érkezőket.

A Békés megyei Tourinform irodát működtető Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály hangsúlyozta, a turizmus gazdasági hatásai nagyon sokrétűek, nem csak a fizetési mérlegre, a jövedelmekre, de a foglalkoztatásra is hatással van, ami a megye szempontjából nem elhanyagolandó, ezért fontos értékeinket határainkon belül és azon kívül is ismertté tenni, és minél több látogatót a megyébe csábítani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A Liget Wellness és Konferencia Hotel tegnap (Fotó: Babák Zoltán) A Liget Wellness és Konferencia Hotel tegnap (Fotó: Babák Zoltán)

Fellegek mennek?

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect