in ,

Boldog szülinapot, Margaréta klub!

Bár emberöltővel mérve még meglehetősen gyermekcipőben jár, mégis nagy utat tett meg a siratói Margaréta klub az elmúlt két esztendőben. A működési engedélyt 2014. február 28-án kapta meg, kereken 60 főre. A közösségi helyet nemcsak az ott élők, hanem a bezinaiak és a szarvasiak is felfedezték, és hétről hétre megtöltik élettel. Az előtér a napokban rendezett szülinapi rendezvényen is majdnem kicsinek bizonyult, aki ugyanis tehette, eljött a műsorral és lakomával keretezett eseményre.

– Itt, ezen a részen nagyon nagy szükség volt arra, hogy egy idősek klubja létrejöjjön. A város vezetése végül két éve pályázati forrásból megvalósította, amihez nem kevés önerőt kellett hozzátennie. Most már ennek a területnek a lakossága is elmondhatja, hogy szociális területen minden igényt ki tudunk elégíteni – fogalmazta meg köszöntőjében Molnárné Juhász Eleonóra intézményvezető.

A klub munkatársai Petőfi örökzöld soraival fejezték ki az második otthonuknak tekintett hely iránti ragaszkodásukat. Dernovics László önkormányzati képviselő örömének adott hangot a jól működő közösségre vonatkozóan, és tolmácsolta jókívánságait is az egyre gyarapodó tagsággal kapcsolatosan.

– Azt gondolom, jó meglátása a városvezetésnek, hogy óvja és lehetőség szerint szépítse a település külterületeit. Igyekszünk pályázni, hogy tovább javítsunk ezeknek a térségeknek a komfortján és az élhetőségén – egészítette ki mondandóját Földesi Zoltán főtanácsnok, aki feleségével közösen rendszeresen bekapcsolódik a klubéletbe.

Ha valaki a kulisszák mögé tekintett, azt is kiderült, hogy az idejárók nemcsak a nagy napokon vannak jelen. Előtte és utána egyaránt kiveszik a részüket a munka dandárjából is. A házi kelt tésztával, csirkesülttel és süteménnyel megrakott asztalokat is közösen készítették elő, és az ünnepi terítékről is személyesen gondoskodtak.

– Ez a klub összehozza a magányos embereket. Én szinte a kezdetekről járok ide Szarvasról. Eleinte azt tapasztaltam, hogy az idősek bezárkóztak, de hónapról hónapra kezdtek kinyílni. Mára már barátságok szövődtek, megbeszélik egymással mindennapi gondjaikat. Ez az egyik legnagyobb értéke a klubnak – osztja meg észrevételeit Kovács Béláné Anikó, aki már el sem tudja képzelni a szerdai napokat a meghitt közeg nélkül.

A szülinapi ünnepség végét ugyancsak nem a beszélgetéssel egybekötött ebéd jelentette. Az asszonyok vállalták a kirakatba nem kerülő feladatokat is, és közösen tüntették el a nap maradványait mindennapi életük meghatározó helyszínéről.

Vélemény, hozzászólás?

Adán is a székelyesekkel ünnepelték 1848-at

Lázár Zsolt esperes

Ünnepi készülődés a léleknek