in , ,

Megkezdődött a visszaszámlálás a hatodik nyári évadig

A szarvasi Vízi Színház
A szarvasi Vízi Színház

Egyelőre még üres a Vízi Színház lelátója, sokan azonban már számolják vissza a hónapokat az évadnyitásig. A sorban hatodik szezont kezdő szabadtéri teátrum előadásait illetően vége a találgatásoknak, a napokban ugyanis felkerült a honlapra a hétvégi bemutatók kínálata.

– A nagy része már összeállt az idei nyárnak. Néhány darab hiányzik, de ezek nem rajtunk múlnak. A színházak ugyanis csak nehezen tudják összeegyeztetni az előadásokat, főképp a színészek elfoglaltságából adódóan. A honlapon található felsorolás 99%-os készültséget jelent, amiből az érdeklődők már tudnak válogatni. Tudomásom szerint mindössze két darab áll egyeztetés alatt – tájékoztat a jelenlegi helyzetről Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Jól bevált csapaton ne változtass – idézte a futballzsargont, ami ez esetben azt jelenti, hogy marad a korábbi tematika. Hétköznapokon továbbra is az ingyenes „Víz felett” sorozattal várják a közönséget, ami idén újdonságot is tartogat. A vers és a dal mellett egy újabb műfaj, a film is megjelenik, mégpedig neves színészek közreműködésével. Ennek lényege, hogy az életút-beszélgetésekkel párhuzamosan a közönség részleteket láthat az est főszereplőjének munkásságából, felidézve emlékezetes karaktereit. A meghívott vendégek között szerepel Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, ill. tárgyalások folynak Udvaros Dorottyával is.

Június közepétől augusztus végéig az opera kivételével a teátrumban minden műfaj felvonul. Ez utóbbinak az oka rendkívül prózai: nem találtak olyan produkciót, ami megfizethető lenne. Szempontjaik között ugyanis figyelembe kellett venniük azt is, hogy az előadást nyereséggel tudják játszani, fedezve ezzel a hétköznaponként bemutatásra kerülő esték költségeit. Vígjáték, zenés darab, musical és cirkuszi kavalkád is helyet kap a palettán, köztük a Rómeó és Júlia, Charley nénje, Mágnás Miska, Halálos tavasz, Marc Camolatti: Boeing, Boeing című vígjátéka, Herman: Hello, Dolly! című klasszikusa vagy a híres Rejtő-regény színpadi adaptációja, a Vesztegzár a Grand Hotelben.

– Az idei nyár kuriózuma az Omega-musical, az ExperiDance előadásában. Ez egy Omega-számokkal, tánccal tűzdelt szuperprodukció, amiben sokak kedvence, Szomor Gyuri is énekel. Közkívánatra, két előadás erejéig visszatér a Monte Cristo grófja is, ami szinte már kihagyhatatlan a szarvasi évadokból – újságolja örömmel a kezdődő szezon előreláthatólag legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadásait.

Seregi Zoltán megerősítette, az árakat igyekeznek idén is a közönség pénztárcájához szabni, hogy senki sem maradjon le a színházi élményekről.

A hétköznapi műsorrend egyelőre még nem teljes, de a teátrum igazgatója ígérte, a végleges formátumra már nem kell sokat várni.

Az évadnyitó előadás június 17-én este lesz. Fél kilenctől a klasszikus Móricz-darabból írt musical, a Légy jó mindhalálig dallamai csendülnek fel a sokat megélt deszkákon, a tervek szerint a szarvasi Kozák Ádám főszereplésével.

Vélemény, hozzászólás?

Nemes Z. Márió

Meghökkentő, emésztendő, zseniális: Nemes Z. Márió

Szklenár Tamás

Hamarosan látványos csillagászati jelenség lesz megfigyelhető