Connect with us

Színház

Holle: Egy híján ötven

Holle anyó szerepében Dósa Zsuzsa
Holle anyó szerepében Dósa Zsuzsa

A hollendiai szlovák konzul meghívására április 1-jén az eperjesi Jonáš Záborský színházban vendégszerepelt a Holle anyó. A felkérésre egy szerencsés véletlen folytán került sor, még egy évvel korábban, a nyárasdi fesztiválon való debütálást követően.

– Látta a magyar előadás közönségreakcióit Hollandia szlovák konzulja, és neki magának is nagyon tetszett. Viccesen meg is kérdezte, hogy nincs-e ebből egy szlovák verzió, mire mi igennel feleltünk. Ekkor felvetette az eperjesi előadás lehetőségét, de komolyabb tárgyalások nem kezdődtek el ezzel kapcsolatban. Időközben mi már le is mondtunk a fellépésről, amikor érkezett tőle egy telefonhívás, melyben egy céges karácsonyi fellépésre invitált bennünket – ecseteli a meghívás felettébb kalandos útját Varga Viktor rendező.

Az időpont sajnos a színészek elfoglaltsága miatt meghiúsult, de végletesen nem maradt el. A Cervinus Teátrum művészei tavaszi hóeséssel örvendeztették meg a teltházas közönséget, akik között ott ülhettek családtagjaik is. Többek között Katarína Andrejcová (Ágica) és Palov Gmuca (Márkó) a környező településekről származnak, így számukra a bemutató kettős örömet jelentett.

Belinszki-Gulyás-Varga családi musicaljében minden korosztály megtalálja a mondanivalót, és ez a nézők összetételében is igazolódni látszott. Nemcsak a gyermek, hanem a felnőtt korosztály is jelentős létszámban képviseltette magát, majd az azt követő fogadáson „csillogó szemekkel köszönték meg az előadást.”

– Ki merem mondani, hogy a Holle anyó egy sikerszériának számít. Negyven bemutató felett járunk, és ez különösen nagydolog egy Szarvas méretű városban. Ilyenkor ugyanis gyorsan kifullad a közönség, ami egy természetes jelenség. Az azonban nem természetes, hogy elértük a 49-es számot. Ezek fele ugyanis itthon történt, minden esetben teltházzal, amiért hálásak vagyunk a közönségünknek – taglalja a 2013. év végi ősbemutató óta megtett hosszú utat.

Az eperjesi fellépéssel szinte párhuzamosan a kassai Állami Színházzal is tárgyalások kezdődtek. A színház vezetése abban bízik, hogy a jövőben szorosabb együttműködés alakul ki közöttük, egyben talán elérhetik a bűvös ötvenes számot is.

Aki pedig itthon kíváncsi a színészek játékára, május 27-én egy keserédes drámát tekinthet meg, Istvánka címmel. A hármas szereposztás tagjai Benkő Géza, Varga Szilvia és Nádasdi Péter, akik abszurd humorral fűszerezve mesélnek szerelemről, másságról és magáról az életről.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor) Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor)

Van A, B, C, sőt D terv is

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect