in , , ,

Holle: Egy híján ötven

Holle anyó szerepében Dósa Zsuzsa
Holle anyó szerepében Dósa Zsuzsa

A hollendiai szlovák konzul meghívására április 1-jén az eperjesi Jonáš Záborský színházban vendégszerepelt a Holle anyó. A felkérésre egy szerencsés véletlen folytán került sor, még egy évvel korábban, a nyárasdi fesztiválon való debütálást követően.

– Látta a magyar előadás közönségreakcióit Hollandia szlovák konzulja, és neki magának is nagyon tetszett. Viccesen meg is kérdezte, hogy nincs-e ebből egy szlovák verzió, mire mi igennel feleltünk. Ekkor felvetette az eperjesi előadás lehetőségét, de komolyabb tárgyalások nem kezdődtek el ezzel kapcsolatban. Időközben mi már le is mondtunk a fellépésről, amikor érkezett tőle egy telefonhívás, melyben egy céges karácsonyi fellépésre invitált bennünket – ecseteli a meghívás felettébb kalandos útját Varga Viktor rendező.

Az időpont sajnos a színészek elfoglaltsága miatt meghiúsult, de végletesen nem maradt el. A Cervinus Teátrum művészei tavaszi hóeséssel örvendeztették meg a teltházas közönséget, akik között ott ülhettek családtagjaik is. Többek között Katarína Andrejcová (Ágica) és Palov Gmuca (Márkó) a környező településekről származnak, így számukra a bemutató kettős örömet jelentett.

Belinszki-Gulyás-Varga családi musicaljében minden korosztály megtalálja a mondanivalót, és ez a nézők összetételében is igazolódni látszott. Nemcsak a gyermek, hanem a felnőtt korosztály is jelentős létszámban képviseltette magát, majd az azt követő fogadáson „csillogó szemekkel köszönték meg az előadást.”

– Ki merem mondani, hogy a Holle anyó egy sikerszériának számít. Negyven bemutató felett járunk, és ez különösen nagydolog egy Szarvas méretű városban. Ilyenkor ugyanis gyorsan kifullad a közönség, ami egy természetes jelenség. Az azonban nem természetes, hogy elértük a 49-es számot. Ezek fele ugyanis itthon történt, minden esetben teltházzal, amiért hálásak vagyunk a közönségünknek – taglalja a 2013. év végi ősbemutató óta megtett hosszú utat.

Az eperjesi fellépéssel szinte párhuzamosan a kassai Állami Színházzal is tárgyalások kezdődtek. A színház vezetése abban bízik, hogy a jövőben szorosabb együttműködés alakul ki közöttük, egyben talán elérhetik a bűvös ötvenes számot is.

Aki pedig itthon kíváncsi a színészek játékára, május 27-én egy keserédes drámát tekinthet meg, Istvánka címmel. A hármas szereposztás tagjai Benkő Géza, Varga Szilvia és Nádasdi Péter, akik abszurd humorral fűszerezve mesélnek szerelemről, másságról és magáról az életről.

Vélemény, hozzászólás?

Békalencseügy

Szarvas: Növényi törmeléket találtak a rendőrök egy hamis rendszámú autóban