in , ,

Hoztuk a kötelezőt Vésztő ellen

A bajnokság 22. fordulójában, a középmezőnyben tanyázó Vésztő csapatával mérkőztünk meg a bajnoki pontokért. A mérkőzés egy perces gyász szünettel kezdődött, csapatunk egykori edzőjére Pallagi Róbertre emlékeztünk. A játék viharos szélben kezdődött, aminek az első félidőben a vendégcsapat volt a kedvezményezettje. Már az elején kirajzolódtak az erőviszonyok, attól függetlenül uraltuk a játékot, hogy sérülés, betegség, eltiltás tizedelte csapatunkat, legfőképp a széleken próbáltuk megbontani a védekezésre berendezkedett vésztőieket.

A 17. perc hozta az első lehetőséget a gólszerzésre, amikor Nagy D. nyolc méteres fejesét védte Kun. A huszonnyolcadik percben szintén Nagy D. volt a főszereplő, aki ezúttal lábbal próbálkozott, sikertelenül. A 30. percben Furár tizenhét méteres lövése ment kicsivel kapu fölé-mellé. A 34. percben történt, amikor Kiszel adott be a jobb oldalról, labdájára Nagy D. érkezett a legjobb ütemben, de négy méterről, kapu mellé fejelt.

A 37. percben szintén jobb oldalról jött a beadás, ezúttal Rafaj volt a feladó, de Zima hat méterről, középről szintén kapu mellé bólintott. A félidő utolsó lehetőségét 41. percben jegyezhettük fel, amikor Kiri B. bal oldalról elvégzett szögletét Furár fejelte kapu fölé. Jól látható volt, hogy a vésztői védelmet a szélekről érkezett beadások utáni fejesekkel tudjuk első sorban zavarba hozni, de kimaradtak a lehetőségek, így gól nélkül mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő elején megszületett a vezető gólunk, a 46. percben András végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, élesen meglőtt labdája középen, a menteni igyekvő Zsilinszki lábán megpattanva került a kapu közepébe. 1-0.

Ezek után a vésztő bátrabb játékra vállalkozott, aminek az 57. percben meg is lett az eredménye, ekkor Papp jobb oldali beadását Csikós fejelte középről, tizenhárom méterről a hálóba. 1-1.

A 60. percben Furár huszonkét méteres életerős lövése, kicsivel kapu fölött hagyta el a játékteret.

A 62. percben ritkán látható góllal sikerült újra megszereznünk a vezetést, a vendég kapus a tizenhatoson kívül próbált cselezgetni, de Kiszel elvette tőle a labdát, amivel befele húzott, majd kicsit kisodródva jobbal kapura lőtt, de a kapufát találta el, ahonnan az a mezőny fele pattant, majd a visszafutó Rábai lábáról került a hálóba. 2-1.

A 68.percben Papp lőtt tizenhat méterről kapu fölé. A 81.percben Zima közeli fejesét védte Kun. A 83. percben Nagy D. a futott le az alapvonalig a bal oldalon, visszagurítását Zima egyből kapura rúgta, de a vendég hálóőr nagy bravúrral még a felsőlécre tudta tolni a labdát. A 85. percben egy vésztői ellentámadás után Kukovecz mentett nagy helyzetben a vendég elől. A 87. percben lezárhattuk volna a meccset, egy Gulyás Nagy D. összjáték után utóbbi talált tizenegy méterről a kapuba, de sajnos lesről, így maradt az egy gólos előnyünk a lefújás pillanatában.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy mindvégig küzdelmes, ámde alacsony színvonalú mérkőzésen az utolsó húsz perc kivételével végig akaratunk szerint folyt a játék, a találkozó utolsó negyedében a hátrányban lévő Vésztő érthetően felvállalta a nyíltabb játékot, ezáltal kicsit elvesztettük a fonalat, de helyzeteink így is akadtak, amelyek kihasználásával véget vethettünk volna az izgalmaknak, így győzelmünk feltétlenül igazságosnak mondható. Jövő héten Orosházára a Rákóczihoz látogatunk egy újabb rangadóra, ahonnan, ha szeretnénk megtartani dobogós pozíciónkat, feltétlenül pontosan kellene hazatérnünk.

Jók: Kukovecz, Kiri B., Kiszel.

Szarvasi FC – Vésztői SE 2-1 (0-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 150 néző. Vezette: Takács Tamás (Tóth I., Kovács K.)

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R. (Viszkok D.), Kukovecz D., Szikora M., András A. (Gulyás Á.), Kiri B., Zima D., Kiszel Z., Klimaj Z., Nagy D., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Vésztői SE: Kun T. – Lázár T., Zsilinszki M. (Petri Cs.), Papp D. (Szabó S.), Rábai R., Balázs Z., Tóth K., Rotár P., Csikós S. (Bessenyei L.), Pap Zs., Krajcs G.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Gólszerzők: András A. 46′, Kiszel Z. 62′ illetve Csikós S. 57′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Az első félidő jó játéka, sok kidolgozott helyzettel párosult. Sajnos a másodikban ezt már nem tudtuk megismételni, ennek ellenére az összkép alapján megérdemelt a győzelmünk.

Brlázs Gábor: — A második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan tudunk, de az első katasztrofális teljesítménye és a két öngól miatt elmaradt a bravúr.

Tudósítás: Furár Tibor / szarvasifc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Szarvason

Bagi László asztrofotós

Az égbolt láthatatlan részleteiről nyílt kiállítás a Tessedik Sámuel Múzeumban