in , ,

Ezüsteső Békésszentandráson

Sörverseny
Sörverseny

A Szent András Sörfőzde összesen hat söre végzett kategóriája legjobbjaként a Kisüzemi Sörfőzdék XI. Nemzetközi versenyén, ahonnan idén a Békés megyei kézműves főzde összesen 6 ezüstöt hozott haza.

Cseh pilseni kategóriában az Ogre, tradicionális bak kategóriában a Fekete, duplabakban a Black Rose, a gyümölcsös sörök között a Meggyes Sör és a Betyár Király végzett kategória-elsőként, míg a speciális sörök kategóriájában a Monarchista kapta a legmagasabb pontszámot, ami az ezüstérmekhez volt elég. Ezekben a kategóriákban idén nem osztott aranyakat a zsűri.

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete húsz éve minden második évben megrendezi nemzetközi sörversenyét. A hagyományosan Miskolcon tartott verseny mára a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb sörversenyévé fejlődött. Idén minden eddiginél több, közel százötven nevezés érkezett, nemcsak Magyarországról, hanem a környékbeli országokból is. A mai kisüzemi sörfőzés széles spektrumát az is jól szemlélteti, hogy 2016-ban 21 fő- és 45 alkategóriába neveztek söröket.

Vélemény, hozzászólás?

Hat élménydús nap a finnekkel

Tessedik Sámuel szobra

Tessedik mindkét szeme sír