in , ,

Magabiztos diadal a Gyula elleni mérkőzésen

Hajdu Andrea
Hajdu Andrea

A bajnoki év utolsó hazai mérkőzését vívta szombaton a Szarvasi NKK NB II-es női kézilabda-csapata, amely a Gyula elleni sikerével bebiztosította az ezüstérmét. A látogatók dicséretesen küzdöttek, de nem tudták veszélyeztetni a házigazdák magabiztos győzelmét.

Szarvasi NKK–Gyulai SE 35–26 (17–11)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 80 néző. Vezette: Bálint, Szarvas.

Szarvas: Kasik – BUZÁSI 10 (1), Elhardt 1, Hajdu 3, Velky 5, SZŰCS 12 (4), Zelei 3. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Balogh, Kondacs. Edző: Száva Flórián.

A Gyula legjobb góldobói: Raffai-Such 11 (3), Nagy I. 5.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

Eleinte felváltva születtek a találatok, egy emberelőnyös helyzetet kihasználva tudták leszakítani ellenfelüket a hazaiak a félidő derekához közeledve (9–4). A fürdővárosiak igyekeztek meccsben maradni, azonban a felzárkózási kísérleteik nem igazán jártak sikerrel. A második játékrész sok hibával indult, 4 perc után a vendégek indították meg a gólgyártást egy gyors duplával. A szarvasiak nehezen pörögtek fel, több ziccert is elhibáztak, azonban a 47. percre így is a legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (28–17). A végjátékban már kevesebb figyelem jutott a védekezésre, így is maradt a magabiztos helyi diadal. A szurkolók vastapssal köszöntötték az ezüstérmes csapatukat, amely szombaton Makón játssza utolsó bajnokiját, miután a május 7-i utolsó fordulóban szabadnapos lesz.

Ny. M.

A bajnokság élmezőnye 20 forduló után: 1. Hódmezővásárhely 33 pont (18 mérkőzés), 2. Szarvas 33 (19), 3. Csorvás 27 (18), 4. Makó 24 (18).

Vélemény, hozzászólás?

Podani Milán

Podani Milán: ETZ-ről Kawasakira, gimiből a GAMF járműmérnöki szakára

Litauszki Gábor

Belobbant a Petróleum: Megjelent Litauszki Gábor első kötete