Connect with us

Zöld zóna

Napsütést hozott az arborétumi kamaramuzsika

Úgy tűnik, az égiek is szívesen hallgatnak zenét, mert kilenc éve még egyetlen kamarazenei koncert sem maradt el vagy szakadt félbe az időjárás viszontagságai miatt. A Szarvasi Kamarazenekar 2008 óta minden tavasszal és ősszel kitelepül az arborétum fái alá, klasszikus zenével csalogatva közelebb a járókelőket.

Május első vasárnapján is eljutott hangjuk a zenekedvelő közönséghez. A virágba borult kert és a kamarazenakar hívó szavát sokan elfogadták, mások pedig a zenét hallva közelítették meg a még üresen álló székeket.

– Évről évre rendszeresek a meghívások, mivel úgy gondoljuk, hogy az az érzés, amit a zene kivált a hallgatóságból, jól illeszkedik ahhoz a látványhoz, amit az Pepi-kert nyújt – vélekedik dr. Hanyecz Katalin igazgató.

A bevezetőben kapcsolódtak a hétvégére eső ünnephez is. Harsányi Botond – immár 3. alkalommal – egy anyák napi versikével köszöntötte az édesanyákat, amire a zenekar dallal kontrázott. Mozart Kis éji zeneként elhíresült G-dúr szerenádjával teremtették meg a délután hangulatát, majd a műfaj legnagyobbjait megszólaltatva, és könnyedebb hangvételű filmzenék felé is kalandozva jutottak el a kortárs zeneszerzőkig.

– Úgy gondolom, ez a koncert már hozzátartozik a zenekar életéhez. Anyák napja környékén mindig megjelenünk, és ily módon köszöntjük a tavaszt. A közönségünk szerencsére elkísér bennünket, ez pedig megerősít bennünket, és újult erővel vágunk bele a nyári szerepléseknek – mondja a koncert előtti utolsó pillanatokban Vass István koncertmester.

Az 1964 óta megszakítás nélkül működő zenekar tagjai közül vannak olyanok, akik több mint 30 éve foglalják el ugyanazt a széket, de szerencsére az utánpótlás miatt sem kell aggódniuk. Az elmúlt évtizedekben emellett egy vaskos kötegre való repertoárt halmoztak fel, amit igyekeznek frissen tartani, és évről évre újabb darabokkal bővíteni.

A Szarvasi Kamarazenekar a nyár során számos meghívásnak tesz még eleget, legközelebb pedig október elején, a zene világnapjához kötődően pihennek meg az arborétum kis tisztásán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán) A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán)

Elbúcsúztak a zenésztársak Jaggertől

Koncert

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect