in , ,

Több száz virágot ültettek el a virágok vasárnapján

Ha igaz a mondás, mely szerint, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, sok jó emberrel lehetett összefutni május 8-án, a virágok vasárnapján. Babák Mihály polgármester ötletének engedve a Komép Városgazdálkodási Kft. idén harmadik éve hozta össze a kellemest a hasznossal. Amellett ugyanis, hogy tavaszi virágvásárral és hangulatos térzenével csalogatták a vásárlókat, a déli órákban össznépi ültetés keretében szépítették tovább a város köztereit.

– Tény, hogy az ültetések miatt ez a legzűrösebb időszakunk, mégis úgy döntöttük, hogy feláldozzuk a vasárnapot a szakmai nap érdekében. Az alapgondolat ugyanis az volt, hogy megismertessük a Komép munkáját, ezt kibővítve, a fiatalokat bevonva pedig szeretnénk elérni, hogy mások is megbecsüljék a tevékenységünket – summázta a program mozgatórugóit Pákozdi János ügyvezető.

Ennek érdekében felhívást intéznek a település intézményeihez, hogy kapcsolódjanak be a városközpont kivirágoztatásába. Idén összesen nyolc 8 jelentkezett, akiket minden szükséges eszközzel elláttak. Zenepavilon környékén már sorakoztak a névvel ellátott virágládák, az egynyári növényekből és kiskapákból pedig mindenki kedve szerint válogathatott.

– Intézményi szinten is fontosnak tartjuk a szemléletformálást és a környezet megóvását. Zöld óvodaként nemcsak a jeles napokon, hanem a hétköznapokon is teszünk ennek érdekében: saját kis veteményt alakítottunk ki, és gondozzuk a virágokat az udvarunkon. A gyerekeket a természet szeretetére és védelmére neveljük, amiben ők maguk is aktívan részt vehetnek – árulta el Tóth Ágnes óvodapedagógus, miközben szorgos segítővel együtt egyre színesebb virágkompozíciókat alakít ki.

A délelőtt során a város általános iskolái és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola tanszakai szórakoztatták a kilátogatókat, körülöttük pedig kisebb vásár kerekedett. A gyerekek pihenésképp kézműves apróságokat készíthettek, vagy felpattanhattak a Kft. által kiállított géppark egyik tetszetős darabjára.

– Díszbazsalikom, pistike, jövő héten pedig jövök egy másik színűért, amit kinéztem – sorolja dr. Váradi Lászlóné, a városszépítők elnöke a vásárfiát, két, méretes szatyornyi virággal megrakodva, majd elégedetten robog tovább.

Pákozdi János elárulta, a héten kezdődik meg az egynyári növények ültetése, amelyből közel 16 ezer darab kerül a város különböző pontjaira. Közöttük pedig ott lesznek a frissen elültetett virágok is, amelyek egész nyáron emlékeztetnek az együtt végzett munka örömére.

Vélemény, hozzászólás?

A Benke Cukrászdában

Egy becsületbeli ügy

Rendkívüli érdeklődés övezte a csillagászati jelenséget