Connect with us

Zöld zóna

Kölyök-zug a Körösök zugában

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idén is több rendezvénnyel ünnepelte a madarak és fák napját. Ezek között madárgyűrűzési bemutató, interaktív foglalkozás és előadás is szerepelt. A látványelemet ezúttal egy a környezetbe és a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark családbarát filozófiájába szervesen illeszkedő játszótér jelentette. Az alkalomra több száz gyerek érkezett, hogy kipróbálja a környéken nem szokványos egyedi újdonságokat.

– Egy régóta tervezett újítást, fejlesztést sikerült átadnunk a közönség számára, kifejezetten a gyermekközönség számára, hiszen felépült egy gyönyörű játszótér, aminek az ünnepélyes átadója most volt. A játszótér megjelenése is illeszkedik ide, az állatparkba, hiszen az itt élő és bemutatott állatfajok egyedi tűnnek fel faragott formában, a mókus, a borz, a róka például. Maga a játszótér felépítése is a négy évszakot igyekszik mintázni. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél a négy állomás és úgy készítettük el, hogy egy bő osztálynyi gyerek is jól tudja magát érezni egyidőben – árulta el kérdésünkre Ezer Ádám, a park ökoturisztikai ügyintézője a játszótér átadóján.

A játszótér úgy lett méretezve, hogy elbírjon egy busznyi gyerekkel, így az osztálykirándulások szervezőinek eggyel több ok, hogy programjukba felvegyék a Körösvölgyi Állatpark meglátogatását.

– Egy állatparki séta után a szülők is szívesen leülnek pihenni, de a gyerekek örökmozgók – mondta Ezer Ádám. – Az energiáik levezetése egy ilyen játszótéren élmény lehet.

A kivételesen kivitelezett játszótér mászókái, pókhálós mászókája és kötélcsúszdája mellett megjelennek az állatpark lakói is. Ahhoz, hogy ilyen egyedi megjelenésű játszóteret tudjanak kialakítani, a park munkatársain a kapolcsi Ilona-malom Műhelyt bízták meg a kivitelezéssel, akik országon belül és kívül is jegyeznek már egyedi játszótereket. Minőség és kézművesség jellemző munkáikra, nem csak építőmesterek, hanem kicsit művészek is, szívüket-lelküket beleteszik munkáikba, tudtuk meg a park ökoturisztikai munkatársától.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán) Kurszán, Aida és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy István: Isten hozott mindenkit a csodák birodalmában

Zöld zóna

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect