in , ,

Földesi: Itt lopják szét a lóvét!

Földesi Zoltán
Földesi Zoltán

– A magyar embereket elég sok hatás éri, sokkhatás éri a kormányzat részéről – kezdte szokásos önkormányzati ülés utáni tájékoztatóját Földesi Zoltán hétfőn, amiben ismét három témára, országos, MSZP-s és helyi ügyekre fókuszált.

A szülői gondoskodásról szóló törvény mögött azt sejti, hogy a befizetett társadalombiztosítási pénzek, ill. az abból visszaadandó nyugdíjak körül komoly probléma várható. Mindeközben 2017-re 0,9 százalék nyugdíjemelést ígér a kormány, amivel kapcsolatban szintén szkepticizmusának adott hangot, mert egy általa olvasott első negyedéves jelentés szerint csak Görögország van mögöttünk a huszonnyolcak között.

– Magyarországon nagyon nincs rendben sem a munkavállalók, sem a bérek, sem a munkavállalói jogok helyzete. Átírták az elmúlt hat évben – nem csak az Alaptörvénnyel az egész alkotmányosságunkat – de átírták a munka törvénykönyvét, amiben nagyon kevés jog van. Én például pedagógusként, had mondjam el, én ezt most tudtam meg, mert nem vagyok egy sztrájkolós fajta, de azért néhány dolog nálam is kicsapja a biztosítékot, nincs jogunk sztrájkolni állami alkalmazottként. Azt gondolja ettől valaki, hogy majd a szavazófülkében mondjuk a pedagógus ne tudná, hogy hova tegye az X-et? Kicsinyesek és félnek – jelentette ki.

Egy népszavazással ki fogják kényszeríteni a földeladások leállítását, majd azok visszacsinálását.

– Azt látom, hogy emögött a magatartás mögött óriási félelem van, pánik van – utalta a napokban Clinton és Szijjártó között történt pengeváltásra. – Nincs az a pénz, ami elég lenne ahhoz, hogy a propagandagépezetbe ne építsék be. Megüzenjük Brüsszelnek, hogy ők is értsék – idézte annak az óriásplakátnak a szövegét egy Jókai utcai társasház faláról, amiben ő is lakik. – Én meg úgy látom, hogy Brüsszelben nagyon is pontosan látják, hogy mi történik Magyarországon, és a magyar emberek többsége is látja, hogy mi történik Magyarországon, kedves hatalom!

A szocialisták felveszik a kesztyűt az üzengetésben. Ők két népszavazással szeretnék megüzenni a kormánynak, hogy a polgárok látják, és ki fogják nyilvánítani, hogy “elegünk van belőletek, Fidesz, úgy ahogy vagytok, tokkal-vonóval. A legközelebbi választáson erről tehetnek is a magyarok, mondta. A következő választás befolyásolásával kapcsolatban kijelentette: “A legközelebbi választást már most akarják elcsalni”. Ezt az állítását a választójogi törvény módosításával magyarázta, ami olvasatában azt jelenti, hogy a határon túl élő magyarok simán borítékban adhatják le a szavazataikat, míg azok, akik külföldön dolgoznak, mehetnek Londonba, Berlinbe, meg a többi ország fővárosába, ha szavazni akarnak.

Kitért a Magyar Nemzeti Bank vezetője, Matolcsy György körül terjengő hírekre. Az alapítványok 250 milliárdjával, ami szerinte nagyrészt az árfolyamnyereségből, ill. Questor-ügy károsultjainak pénzéből származott, szembeállította a nyugdíjak 0,9 százalékos emelését.

– Itt lopják szét a lóvét – mondta a Matolcsy-könyv kapcsán. – Tarthatatlan, ami ezen az úton zajlik, és én azt gondolom, hogy ennek nagyon komoly következményei lesznek, mert hogy gyűlik a méregpohár.

Mindeközben mit tesz a Magyar Szocialista Párt? Megyei szintig megtörtént a tisztújítás. Varga Zoltán lett újra a megyei elnök. A szarvasi választókörzetnek Czesznak János lett az elnöke. Országos szinten négy jelölt van, nem úgy, mint a másik pártnál, ahol 26 éve egy a vezető.

– Mi arra készülünk, hogy a tisztújítást követően csakis azzal foglalkozunk a következő két évben, hogy hogy lehet eltakarítani Magyarországról azt a kormányzást, ami zajlik – jelentette ki magabiztosan a szarvasi MSZP elnöke. Igazolni látja várakozását, hogy az aláírásgyűjtéseiken azt tapasztalják, hogy akik odamennek hozzájuk, azokat nem is érdekli, hogy mihez gyűjtenek, csak azt kérik, mutassák meg nekik, hol kell aláírniuk.

A várospolitikára térve elmondta, hogy nagyon komoly munkát végeznek egy-egy testületi ülésen. Összesen 51 pont közül 17 normál, 25 bejelentéses, és 9 zárt ülésen tárgyalandó napirend volt a legutóbbin, amin összesen 83 döntést hoztak meg. A közelmúltban államkincstári ellenőrzés folyt olyan részletességgel, hogy ha a közpénzek felhasználásának is így járnának utána, akkor nem lennének Simicska-ügyek, egy percig sem lenne az MNB elnöke Matolcsy György, állította.

A testület előtt megtörtént a rendőrség beszámolója.

– Mi sem akartunk hinni a szemünknek, mert Szarvas város kapitányának beszámolója… az egy nagyon impulzív valami. Pozitív – hangsúlyozta. – Csökkenő elkövetések száma minden egyes bűnügyi kategóriában szinte, droghelyzet nincs is Szarvason. Nulla a felderített ilyen jellegű cselekmények száma. Mindenki tudja, hogy melyik házban, melyik közterületen, milyen főbb csomóponton vannak ezek a problémák.

250 diákkal végeztek egy anonim felmérést az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban tanuló fiatalok körében. Érdekes végeredményt kaptak, amit a csütörtöki KEF konferencia után közzé is tesznek.

“Amivel nem tudnak mit kezdeni, egy jól behatárolható elkövetői körnek az ügye”, de a rendőri vezetőktől ígéretet kaptak arra, hogy rájuk fognak fókuszálni. Megköszönte a polgárőrök munkáját, akik nagyban hozzájárulnak a közbiztonsághoz.

Sajtótájékoztatójának végén elismerően nyilatkozott a Cervinus Teátrum munkájáról, a fürdőben történő változásokról és a tervekről, és valamint örömmel konstatálta, hogy beérőben vannak a fogyasztást csökkentő energetikai beruházások is.

Vélemény, hozzászólás?

Dévai diákok a Vajdában

Rágyanszky István

Ünnep volt…