in , ,

Dévaványa elleni győzelmünkkel zártuk a szezont

Furár fejesét itt még hárítja Szász
Furár fejesét itt még hárítja Szász

A bajnokság 29. számunkra utolsó fordulójában a kiesés rémétől fenyegetett Dévaványai SE csapata tett látogatást otthonunkban. A rekkenő hőség ellenére igen jó iramban kezdődött a találkozó, amin már a tabellának megfelelően az első percekben kirajzolódtak az erőviszonyok, ennek eredményeképp a 3. percben Moldván szögletét követően Furár közeli fejesét védte bravúrral a vendégek hálóőre.

A vezető találatunk a 17. percben esett, ekkor Nagy D. adott be jobboldalról, az érkező Furár állítás nélkül tüzelt, de a kapus ezt még védte, viszont a kipattanót Magyar egy csel után jobbal, a kapu közepébe lőtte. 1-0.

A 21. percben három a kettőben vezethettük a ványai kapura a labdát, de Moldván átadásából Furár az elvetődő Szászt találta el nyolc méterről.

A 25. percben Furár tört be egy csel után a tizenhatoson belülre, majd a keresztezni igyekvő Farkasinszki buktatta, amiért Szűcs játékvezető teljesen indokoltan a 11-es pontra mutatott, a büntetőt Kiri M. jobbal, a kapu bal oldalába helyezte. 2-0.

A 37. percben a Dévaványa első helyzetéből szépíteni tudott Adamecz révén, aki a Tóthtól kapott labdával kilépve, négy méterről lőtt a kapunkba. 2-1.

A 41. percben Moldván adhatott be szabadrúgást a jobboldali oldalvonal mellől a tizenhatos magasságából, a remekül érkező labdát pedig Furár tizennégy méterről, felhőfejessel küldte a kapu bal felső sarkába. 3-1.

A 44. percben Nagy D. ment le remek cselekkel az alapvonalig, majd a középre ívelt labdáját Furár középről a kapusba fejelte, ezzel igen nagy lehetőség maradt ki.

A második játékrészt is lendületesen kezdtük, a 48. percben Magyar kínálta meg egy lövéssel Szászt, aki Furár elé ütötte a labdát, majd csatárunk ismétlését is hárította, ezúttal lábbal. Az 55. percben Furár húsz méteres lövését védte ismét, a szép lassan naggyá tett ványai kapus.

Az 58. percben Nagy D. lódult meg szokásához híven lendületesen, majd középre gurított, és az érkező Magyar három méterről, jobbal a kapu jobboldalába lőtt. 4-1.

A 75. percben Furár passzával Magyar ugrott ki a baloldalon, majd az ötös sarkáról jobbal lőtt a kapus alatt a hálóba. 5-1. Ezúton szeretném kifejezni elismerésem, fiatal szélsőnk mesterhármasához.

A 79. percben Bakró jobboldali beadását a túloldalon érkező Magyar fejelte hajszálhíján a bal kapufa mellé. A meccs és a szezon utolsó lehetősége a 86. percben esett, ekkor Furár visszagurított labdáját Zima lőtte tizennyolc méterről kapura, de Szász ezt is hárítani tudta.

Összegezve a látottakat, a fiúk ugyanott folytatták ahol legutóbb abbahagyták, ugyanazon erényeinket csillogtattuk, mint hét közben a hegyes ellen, talán csak annyi különbséggel, hogy több, és nagyobb gólhelyzet maradt kihasználatlanul, a mindvégig sportszerűen küzdő Dévaványával szemben, akiknek sok sikert kívánok a jövő heti sorsdöntő csatájuk megvívásához.

Pillanatnyilag a második pozíciót foglaljuk el a táblázaton, de mivel már nem lépünk pályára az utolsó fordulóban, ez még változhat, és harmadik (legrosszabb esetben negyedik, de ezen verzió megvalósulásához a Méhkeréknek hazai pályán kellene elvesztenie a veretlenségét a Szabadkígyóssal szemben) helyen is zárhatunk, ami szintén elismerésre méltó siker lenne, több csapat anyagi lehetőségeit ismerve. Népszerű rádiósunktól, Ervintől kölcsönzött szlogennel szeretnék feltétlenül kellemes, nyári pihenést kívánni minden szarvasi labdarúgónak, vezetőnek, szurkolónak, sportbarátnak egyaránt.

Szarvasi FC – Dévaványai SE 5-1 (3-1)
Szarvas, 150 néző. Játékvezető: Szűcs Zsolt (Tóth I., Görgényi A.)

Szarvas: Kiri M. – Rafaj R., Kukovecz D., Szikora M., Kiri B. (András A.), Zima D., Moldván K. (Kiszel Z.), Bakró G., Magyar M. (Gulyás Á.), Nagy D. (Klimaj Z.), Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Dévaványa: Szász D. – Szalai B., Bakó B., Farkasinszki L., Marton L., Somogyi T. (Werle T.), Adamecz I., Halasi P. (Diós K.), Kovács F. (Nyiri A.), Bartó R., Tóth M. (Papp V.)
Technikai vezető: Kovács Gyula

Gólszerzők: Magyar M. 17′, 58′, 75′, Kiri M. 25′ (tizenegyesből), Furár R. 41′ illetve Adamecz I. 37′

Jók: Magyar, Szikora, Moldván, Furár.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: — Az alacsony színvonalért a meleg mellett mi is felelősek vagyunk. Ennek ellenére magabiztosan hoztuk a mérkőzést.

Kovács Gyula: — A két csapat között kijött a helyezésbeli különbség. Kettő—null után visszajöhettünk volna a mérkőzésbe, de sajnos a harmadik gólt nagyon hamar kaptuk és ezzel minden eldőlt.

Tudósítás: Furár Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Hagyományok citerán

Sutyinszky Zoltán

Láng Pál: Hősnek lenni azt jelenti, hogy életemet odaadni a hazámért