Connect with us

Színház

Lili bárónő Békéscsabán

Lili (Erdélyi Timea) és gróf Illésházy László (Boronyák Gergely)
Lili (Erdélyi Timea) és gróf Illésházy László (Boronyák Gergely)

Június 11-én szombaton a Jókai Színházban vendégszerepelt a Cervinus Teátrum Lili bárónő című előadása Varga Viktor rendezésében. A délelőtti próba után délután és este is felléptek a szereplők, vagyis a művészeknek nem kis megterhelést jelentett a szombati nap.

A közönség szeretettel fogadta Lilit (Erdélyi Timea), gróf Illésházy Lászlót (Boronyák Gergely), az Illésházy kisasszonyokat: Agath-át (Dósa Zsuzsa) és Christinát (Varga Anikó), Malomszegi bárót (Nádházy Péter), Frédit (Maróti Attila), Clarisse-t (Bardon Ivett), Becseit (Benkő Géza) és a nyolctagú tánckart (Balogh Dávid, Balázs Henriett, Csasztvan András, Csere Polett, Dunaveczki Éva, Finta Gábor, Koska Melinda és a koreográfus: Magyari László).

A valamivel kisebb színpad a négy táncospárral kissé zsúfoltnak tűnt, de két pár kevés, három pedig a szimmetrikus színpadképet rontotta volna.

A délutáni és esti előadás szünetben a nézők között járkálva ki Erdélyi Timi törékenységét, énekhangját ismerte el, de Bardon Ivett vidám játéka, szép hangja és Maróti Attila csetlő-botló Frédije, kettőjük fergeteges táncai is elismerésre talált. Két fiatal lányt Boronyák Gergő varázsolt el. Az előadás végén kifelé jövet két néző az Illésházy kisasszonyok – Dósa Zsuzsa és Varga Anikó rendkívüli játékát és Malomszegi báró – Nádházy Péter poénjait tartotta jónak. Benkő Gézát szintén hölgyrajongók dicsérték.

Az esti előadást látva, úgy éreztem, megérett a darab, egység van a színészek között, mindenki remek, könnyed játékkal járult a sikerhez. A közönség szeretettel fogadta a romantikus történetet, amelyet az előadás közbeni és darabvégi hosszú taps is igazolt. A szereplők pedig a szeretett érezve nagyobb hőfokon játszottak, így nagyon jó előadást láthattak a békéscsabai nézők.

A Teátrum nyáron sem pihen, hiszen lesz még Lili bárónő Nyárasdon és a Komáromi Erődben, a Csodaszarvast Ráckeve nézői ismerhetik meg. A Szerelmem, Sárdy című történetet Derzsi Györggyel Kecskemét látja vendégül. Szarvason július 15-én kezdődik Vízi Színházban a Cervinus Fesztivál, ahol ismét találkozhatnak a nézők Lili bárónővel.

A fotókat Babák Zoltán a 2015. október 5-i jelmezes főpróbán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

CMF2020: Álomból valóság

Színház

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor) Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor)

Van A, B, C, sőt D terv is

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2016. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect