in , , , ,

Lili bárónő Békéscsabán

Lili (Erdélyi Timea) és gróf Illésházy László (Boronyák Gergely)
Lili (Erdélyi Timea) és gróf Illésházy László (Boronyák Gergely)

Június 11-én szombaton a Jókai Színházban vendégszerepelt a Cervinus Teátrum Lili bárónő című előadása Varga Viktor rendezésében. A délelőtti próba után délután és este is felléptek a szereplők, vagyis a művészeknek nem kis megterhelést jelentett a szombati nap.

A közönség szeretettel fogadta Lilit (Erdélyi Timea), gróf Illésházy Lászlót (Boronyák Gergely), az Illésházy kisasszonyokat: Agath-át (Dósa Zsuzsa) és Christinát (Varga Anikó), Malomszegi bárót (Nádházy Péter), Frédit (Maróti Attila), Clarisse-t (Bardon Ivett), Becseit (Benkő Géza) és a nyolctagú tánckart (Balogh Dávid, Balázs Henriett, Csasztvan András, Csere Polett, Dunaveczki Éva, Finta Gábor, Koska Melinda és a koreográfus: Magyari László).

A valamivel kisebb színpad a négy táncospárral kissé zsúfoltnak tűnt, de két pár kevés, három pedig a szimmetrikus színpadképet rontotta volna.

A délutáni és esti előadás szünetben a nézők között járkálva ki Erdélyi Timi törékenységét, énekhangját ismerte el, de Bardon Ivett vidám játéka, szép hangja és Maróti Attila csetlő-botló Frédije, kettőjük fergeteges táncai is elismerésre talált. Két fiatal lányt Boronyák Gergő varázsolt el. Az előadás végén kifelé jövet két néző az Illésházy kisasszonyok – Dósa Zsuzsa és Varga Anikó rendkívüli játékát és Malomszegi báró – Nádházy Péter poénjait tartotta jónak. Benkő Gézát szintén hölgyrajongók dicsérték.

Az esti előadást látva, úgy éreztem, megérett a darab, egység van a színészek között, mindenki remek, könnyed játékkal járult a sikerhez. A közönség szeretettel fogadta a romantikus történetet, amelyet az előadás közbeni és darabvégi hosszú taps is igazolt. A szereplők pedig a szeretett érezve nagyobb hőfokon játszottak, így nagyon jó előadást láthattak a békéscsabai nézők.

A Teátrum nyáron sem pihen, hiszen lesz még Lili bárónő Nyárasdon és a Komáromi Erődben, a Csodaszarvast Ráckeve nézői ismerhetik meg. A Szerelmem, Sárdy című történetet Derzsi Györggyel Kecskemét látja vendégül. Szarvason július 15-én kezdődik Vízi Színházban a Cervinus Fesztivál, ahol ismét találkozhatnak a nézők Lili bárónővel.

A fotókat Babák Zoltán a 2015. október 5-i jelmezes főpróbán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi könyvöt: évről-évre egyre több a bemutatandó kötet

Lezárt ügy: 87 éves nénitől rabolt, elfogták