in , , ,

Vajdás házidöntő a strandröplabda diákolimpián

Teljes szarvasi diadallal zárult a strandröplabda diákolimpia országos döntője, amelyet az elmúlt hétvégén bonyolítottak le Budapesten. Szombaton az igazolt sportolók 2:2 elleni játékát tartották, vasárnap pedig az iskolai röplabdacsapatok 4:4 elleni mérkőzéseire került sort. A Vajda Péter Gimnázium diákjai ez utóbbi kategóriában vívtak házi döntőt, hazahozva ezzel az arany- és az ezüstérmeket is.

A lányoknál 19 együttes nevezett, de a helyszínen végül csak 15 jelent meg, érdekes hogy pont a budapestiek maradtak távol. A vajdások két csapattal neveztek, a rutinosabb „A”-jelűt Konstantinovics Lili, Medvegy Rebeka, Lestyán Sára és Szabó Csenge alkotta, a sikerre éhes fiatalabb „B” gárdában pedig Mester Zsófia, Lestyán Luca, Fabó Dorina és Veszter Dóra kapott helyet. Utóbbiak nyomban a bajnokesélyes pécsiekkel kezdtek, a pályán mégis a Csilik Attila testnevelő-edző által felkészített szarvasi lányok akarata érvényesült, akik végig kézben tartva a mérkőzést, 21:16-ra nyertek. Ez után következett az ibrányi és a zalaegerszegi csapat, ahol mindkét esetben hátrányból fordítva nyerték mérkőzéseiket a vajdások, ezzel megszerezve a csoportelsőséget.

Az A csapat eközben egy 3 csapatos csoportból próbált meg továbbjutni lehetőleg elsőként, ugyanis az ágrajzból már látszott, hogy ebben az esetben a két szarvasi gárda csak a döntőben találkozhat. Könnyebb dolguk volt, mint a B csapatnak, mert egy kezdő győri, valamint az ügyes, de még rutintalan paksi együttessel kerültek össze, így várhatták a keresztjátékot a 4 közé jutásért.

Mester Zsófiék éppen az atomvárosiakat kapták a négybe jutásért, és betartva a taktikai utasításokat, magabiztosan elsőnek jutottak az elődöntőbe. A szarvasi A-csapat a másik pécsi gárdával került össze, és kezdettől okosan helyezett labdákkal bizonytalanította el a magassági fölényben lévő ellenfelet. A 21:12-es végeredmény ellenére nem volt sima a mérkőzés, de így már csak egy-egy csata választotta el a vajdásokat az „álomdöntőtől”.
Most az idősebbek játszottak hamarabb egy miskolci csapat ellen, amely tavaly ötödikként végzett a diákolimpián. Az elején stabil vezetésre tettek szert, és bár a borsodiaknak volt felzárkózási kísérletük, de azt sikerült visszaverniük, így 21:15-ös győzelemmel bejutottak a döntőbe. A másik pályán a vajdások B-csapatának a Debrecen elleni elődöntőben a szurkolás meghozta az eredményét. Sikerült pár pontos előnyre szert tenniük, de jól védekeztek a hajdúságiak, pontosan helyezett kosárérintésekkel tartották magukat. A végjáték nagyon izgalmasan alakult. Lestyán Lucáék 4 pontos előnye vészesen fogyott egy debreceni nyitássorozat folytán, de a legjobb pillanatokban helyén volt a lányok szíve, és 21:19-el befejezték a mérkőzést. A két vajdás csapat egymás nyakába ugrott, együtt ünnepelve egymás sikerét.

Következhetett a szarvasi finálé, amit már két nyert 15-ös szettre játszottak. Igazából mindkét csapat már elérte célját, álmát, de valakinek végül győzni kellett. Az irányítást a tapasztaltabb A csapat ragadta magához, az ifjakon látszott a fáradság. A vége 2:0-s Vajda „A” siker lett, de mindkét fél boldogan gratulált a másiknak és mosolygósan fényképezkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Ötszázmillió forintos pályázati lehetőség: cél a nemzetiségi és a civil kultúra erősítése

Szabó Lajos (Kövérkirály) és Vadász Gábor (Casanova)

A Kövérkirály boldogtalansága és megtalált boldogsága