in , , ,

Fergeteges siker az ExperiDance & Omega & Szomor György trió

Szomor György és az ExperiDance táncosai
Szomor György és az ExperiDance táncosai

Több hete minden jegy elkelt a Román Sándor nevével fémjelzett ExperiDance táncegyüttes legújabb produkciójára a Gyöngyhajú lány balladája című Omega musicalre, amelynek alcíme: A musicalek alfája és omegája. A táncos, zenés álomképet az V. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál 5. versenyprogramjaként láthatta a közönség a szövegkönyvet író Pozsgai Zsolt és a koreográfus Román Sándor közös rendezésében.

Az előadás egy fiatal lány Kriszta (Simon Panna Bogi) története, az első nagy szerelem csalódása után, egy álomképszerű éjszaka elevenedik meg a színpadon. Krisztát elhagyja szerelme, nincs hová mennie éjszaka, ezért a szabadban a Balaton-parton tölti az éjszakát. Közben találkozik a kalauzzal, a portással, a srticivel (R. Kárpáti Péter). A valóság ridegségéből egy álomszerű csodában lesz része, ahol egy másik dimenzióból megjelenik Trombitás Frédi, a Balatonkirály (Szomor György) barátaival (a Táncosok), és vigyáz Krisztára az éjszaka, nehogy valami butaságot kövessen el. Eközben Kriszta szülei (Anya: Fésűs Nelly, Apa: Tóth Sándor) is a Balatonra indulnak, megkeresni lányukat. A szülők házassága kihűlőben, a régi meghitt beszélgetések, a szavak már nemigen vannak jelen életükben. Ám lányuk szeretete, az aggódás, a közös keresés újra fellobbantja érzelmeiket és a szülők ismét egymásra találnak. Kriszta eközben újabb és újabb káprázat részese, és az is kiderül, hogy Trombitás Frédi, a Balatonkirály nem más, mint Kriszta korán megszületett, de meghalt bátyja, aki vigyázott húgára ezen a különleges balatoni éjszakán.

A színpadon 30 fergetegesen táncoló táncművész, 5 zseniális hangú énekes-színész, 4 jól képzett zenész és 21 ma is nagyon jó Omega sláger, ámulatba ejtő színpadi megoldások. Mindezt összevegyítve egy olyan koktélt kaptunk, ami a fejünkbe szállt és hol énekeltünk, hol rácsodálkoztunk a színészek által előadott dalokra, hol tapsoltunk, hol ámulatba ejtett a táncosok bravúrja, hol könnyes lett a szemünk a meghatottságtól. A díszítés ezen a koktélon a midig mosolygó, megunhatatlan, mesteri táncegyüttes és a lenyűgöző Szomor György jelenléte.

Frenetikus előadásnak lehettünk tanúi, ahol mind a színészek, mind a táncosok láthatóan maguk is élvezték a játékot, a szerepet, a dalokat, a táncokat. Román Sándor mindig képes új és új elemet behozni táncosai életébe, ami különleges, egyedi és a közönség számára nagyon szép látvány, nagyon nagy élmény. Az ExperiDance táncegyüttest majdnem minden évben köszönthetjük itt, a mocsári ciprusok előtt, és mindig teltházas tomboló sikerrel, így volt ez hétfőn este is.

Szomor György pedig „haza” jött. Nem mondom, hogy jobban játszott, mert tudom, hogy mindig ezer százalékon teljesít, de abban biztos vagyok, hogy hétfőn este ez jóval magasabb szinten volt. Játéka, hangja egyedi, utánozhatatlan jelenség a színpadon, aki szintén méltó a közönség elragadtatott tapsára, ovációjára.

Nem szabad elfelejtkezni a három színművészről sem, akik ragyogóan képzett hanggal, jó színészi játékkal méltó részesei voltak a sikernek. És valóban nagyszerű hangokat hallhattunk az elegáns Fésűs Nelly, a férfias Tóth Sándor, és a szárnyait bontogató Simon Panna Bogi tolmácsolásában. R. Kárpáti Péter színészi játékával sziporkázott, ahogy több karakter bőrébe bújt.

Az előadás háttérmunkái is kiemelkedőek. Jelmeztervező Debreceni Ildikó, díszlettervező Mira János. A szövegkönyv Pozsgai Zsolt munkája. Animáció Mira Zénó, fény Szimeszter Balázs, koordinátor Fülöp Zoltán. Zenei vezető, hangszerelő Gömöry Zsolt. Hangmérnök Kupcsik Bertalan. Koreográfus Román Sándor. Az előadás producere Vona Tibor. Rendező: Pozsgai Zsolt és Román Sándor.

Hétfőn este szuperprodukció részese lehetett, aki jegyet vásárolt az előadásra.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Paluskáné Udvarhelyi Judit

Paluskáné Udvarhelyi Judit: Időközben szerettem bele a munkámba

Befejeződtek az érettségi vizsgák a Vajdában