in , , ,

Rokodál koncert nem csak gyermekeknek

Szerda este ingyenes előadás keretében a Békéscsabai Napsugár Bábszínház zeneszerető tagjai adtak koncertet a Vízi Színház színpadán. A gyerekeknek szóló műsor házigazda szerepét már többedszer Domján Balázs a Gallicoop termelési igazgatója vállalta.

A Rokodál Együttes 2014-ben alakult, repertoárjukon elsősorban gyermekversek szerepelnek, és tudják azt is, hogy a gyermekeket szülők, nagyszülők kísérik el a koncertre, ezért Nekik is kedveskedtek pár dallal. Az együttes tagjai Lenkefi Zoltán, a Bábszínház igazgatója, Lovas Gábor zeneszerző, zenész, Rákóczi Antal hangtechnikus, Soós Emőke és Balázs Csongor színészek (Balázs Csongor tegnap este nem volt Szarvason). Több hangszert szólaltatnak meg, ráadásul időnként a jelmezek is előkerülnek (bohócorr, kalap, bajusz, kesztyű). Dalaik gyermekversek megzenésítve, bábelőadások dalai, de érezhető előadásukban a népzene is.

Szerda este a zenekar egy igazán vidám, közvetlen koncertet adott, ahol a gyerekeket is a színpadra hívta Soós Emőke, aki végig tartotta a velük a közvetlen kapcsolatot. A kis közönség pedig vidáman táncolt a színpad szélén, melybe a színésznő is bekapcsolódott időnként a gyerekek legnagyobb örömére.

Hogy miért ROKODÁL? Nos, egy Tamkó Sirató Károly vers címét választották a zenekar nevének, amit természetesen el is énekeltek.

Kedves, vidám este volt!

Tamkó Sirató Károly: Rokodál

Rádi
rádi
rokodál!
Az én tyúkom
de kárál,
nemcsak kárál-
kotkodál:
aranytojást
tojik már.

Aranytojást
behoztam,
patakvízben
lemostam,
lassú lángon
sütöttem,
vacsorára
megettem.

Az én tyúkom
jól tudja,
mi a dolga
naponta,
kis gazdája
mire vár:
kárál, tojik,
kotkodál…
Rádi
rádi
rokodál!

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Kuli István (középen)

Irány a kontinens- és a világbajnokság

Fafaragó tábor: Az ősember nyomdokában