in , ,

Táncra perdült a közönség a Terasz Party Duó muzsikájára

Nem múlik el hét a Terasz Party Duó fellépése nélkül. Szuromi Zoltán és Varga Kornélia (Nelli) kettőse keddi, ill. szerdai napokon szórakoztatják a Zenepavilon közönségét, főként az ’50-es, ’60-as évek nagy slágereivel.

– A Körös Party Bandben zenéltünk eleinte mindketten. Arra gondoltam, hogy próbáljuk ki ezt a duó formációt, aminek az a lényege, hogy egy szál szintetizátorral is fel tudunk lépni. Ő rábólintott, majd egyre több felkérésünk érkezett. Játszottunk családi rendezvényeken, sőt, az is előfordult, hogy végigzenéltük az éjszakát egy lakodalomban – mesél a négy évvel ezelőtti kezdetekről a kettős billentyűse.

A 2015-ös évben a formáció átmenetileg új kereteket öltött. Családi okok miatt énekesnőként Nemcsényi Dóra mutatkozott be, akivel ugyancsak számos helyen vendégszerepeltek. Az élet azonban ismét közbeszólt: Dóri Szegedre költözött, ezért a duó a régi-új felállásban folytatta.

– Az ’50-es évektől napjainkig mindenféle zenét játszunk. A közkedvelt slágerek mellett azért igyekszünk kevésbé ismert dalokat is becsempészni a repertoárunkba. Ilyen pl. Koncz Zsuzsa: Elmúlt egy év című nótája, amelyet már a rádióban sem nagyon lehet hallani – fűzi hozzá Nelli.

A válogatás szempontja teljesen szubjektív: azokat játsszák, amiket ők is szívesen hallgatnak. Mindazonáltal fontosnak tartják a magyar dalok népszerűsítését, ezért helyszíntől függően mindig eljátszanak egy csokorra valót a hazai örökzöldekből.

A páros legutóbb július 13-án állt a Zenepavilon színpadára. Ottjártunkkor – az ezt megelőző héten – elsősorban a romantikáé és a lírai daloké volt a főszerep. A szándék olyannyira jól sikerült, hogy a pavilon három éves történetében először a közönség soraiból is felállt egy pár, és összesimulva táncolt a Most múlik pontosan fülbemászó dallamaira.

Szuromi Zoltánnal és a Körös Party Banddal a hallgatóság hamarosan a Vízi Színházban is találkozhat. Július 25-én Te meg én címmel hozzák el Paul Geraly szerelmes verseit, melyben Szurominé Bánfi Éva és Kozma Ferenc versmondók is közreműködnek.

Vélemény, hozzászólás?

Legyetek jók, ha tudtok

Vincze Lilla (Fotó: Kiss Réka)

Vincze Lilla megbabonázta a szarvasi közönséget