in , , ,

Legyetek jók, ha tudtok

Szerda este az idő kegyes volt a Vízi Színház teltházas nézőihez, hogy eső nélkül nézhették végig a Budaörsi Latinovits Színház Luigi Magni és Bernardino Zapponi azonos című filmforgatókönyvéből Forgách András fordításában és átdolgozásában készült Legyetek jók, ha tudtok című musicalt Czeizel Gábor rendezésében. A dalok zeneszerzője Angelo Branduardi.

Fülöp atya (Kardos Róbert) Rómában maga köré gyűjti az árva gyermekeket, akikre vigyáz. A kicsik egy romos templom falai között szegénységben, de az atyának köszönhetően, szeretetben élnek. Egy napon az atya találkozik az árvagyerek Cirifischioval (Lenky Péter), akinek igazságérzete nagyobb, mint társaié, de a fiúra szemet vet az ördög, aki jelen van éppen akkor kovácsként (Harcsik Róbert). Fülöp atya felismeri az ördög jelenlétét, és felveszi ellene a harcot, hogy megóvja a világot az elkárhozástól, és megmentse legkedvesebb nevelt gyermeke, Cirifischio lelkét, aki összetűzésbe keveredik a Bíborossal (Presits Tamás), akitől Fülöp atyával elhozzák Leonettát (Kornis Anna), amiért a Bíboros dühös. Fülöp atya egyetlen lelki támasza Loyolai Ignác (Széll Attila), aki beugróként játszott szerda este – nagyon jól.

Eltelik pár év, a gyerekek felnőttek, Cirifischio (Mészáros András) és Leonetta (Tövispataki Beáta) az esküvőjükre készül, de ismét közbeavatkozik az ördög. Cirifischio megöli a Bíborost, így bujkálnia kell, sorsa elől próbál menekülni, de el nem kerülheti azt.

Fülöp atyát a pápa bíborossá szeretné avatni, ám az atya egy vak barátot öltöztet be a bíborosi ruhába.

A színészi játék az este jó volt, érezni lehetett, hogy a színészek mindent megtettek az előadás sikeréért, amely a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál versenyprogramjaként láthattak a nézők, akik hosszú tapssal köszönték meg az előadást.

A fotókat Kiss Réka készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Sköcök

Már keresik az új néptáncpedagógust

Táncra perdült a közönség a Terasz Party Duó muzsikájára