in , , , ,

Gombóc Artúr és barátai mesés utazásával zárult a Cervinusfest

A Cervinus Művészeti Fesztivál utolsó előadásában ismét a gyermekeknek kedvezett – látszólag – mert úgy gondolom, azok a felnőttek, akik beültek gyermekeikkel, unokájukkal a Vízi Színház nézőterére, éppen úgy élvezték a mesét, mint maguk a kis nézők.

Csukás István a derűs meseíró maga dolgozta színpadra Gombóc Artúr történetét a Játékszín számára, akik elhozták Szarvasra az előadást. Gombóc Artúr (Vida Péter) nem tud elrepülni a többi madárral, mert kissé meghízott (nagyon meghízott), pedig már minden ételről lemondott, kivéve a csokoládét – a kereket, a szögleteset, a hosszút, a töltöttet és sorolhatnám még. Ezért úgy dönt, gyalog indul Afrikába, kísérői is lesznek, az Esernyőmadár (Erdélyi Timea), Sipirc, a macska (Kovács Vanda), Téglagyári megálló Kutya (Gerner Csaba), de csatlakozik Nulla kilométerkő (Szölőskei Tímea) is. Közben persze segítők is akadnak a Sofőr, a Masiniszta, a Pilóta (Vass György) és Füttyös Rezső (Dolmány Attila), aki végül el is juttatja a kis csapatot – a közönség segítségével – Afrikába.

Maga történet inkább kisebb gyermekek részére íródott, azonban a színészek játéka, a zene (Szitha Miklós), a szép díszlet és a jelmezek (Kovács Yvette Alida) élvezhetővé tették az előadást. Vida Péter Gombóc Artúrja telitalálat, hatalmas jelmezében emlékezetes mozgással válik a gyermekközönség kedvencévé, elhitette a nőzőkkel, hogy ő Gombóc Artúr. Erdélyi Tímea Esernyőmadara, cserepével, szellemes mondataival kedves, szerethető útitársa Artúrnak. Kovács Vanda Sipirc macskája, aki nem lökte le a tejes csuprot, csak a huzat volt, megszelídül. És Téglagyári megálló Kutya is emlékezetes marad a közönség számára. Gerner Csabát jó volt látni ismét szarvasi színpadon, alakítása határozott, karakteres. Szölőskei Tímea Nulla kilométerkőként hangjával tűnt ki.

Kedves, aranyos, minőségi mesét láttunk Zsurzs Katalin rendezésében, szép körítéssel, jó színészi játékokkal. A tanulság talán a tolerancia, hogy fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek vagyunk, a külsőnkkel, a rigolyáinkkal együtt. Segítsük egymást még akkor is, ha a célt mégsem sikerül elérni, de legalább megpróbáltuk.

A fotókat babák Zoltán készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Lázár Zsolt esperes, Erdélyi István és Babák Mihály polgármester

Új díszpolgára van Szarvas városának: Erdélyi István

A 3T csoport: Novák Attila, Kukár István és Szuhaj György

KÉZ után kéz nélkül