in , , ,

Aranyak, ezüstök, bronzok a hétvégi sukorói Masters Magyar Bajnokságról

Aranymix: Oláh Szilvia, Kohut Pál, Krajcsovicz Magdolna és Szűcs Mihály
Aranymix: Oláh Szilvia, Kohut Pál, Krajcsovicz Magdolna és Szűcs Mihály

A hétvégén, július 23-24-én rendezték meg a Masters Magyar Bajnokságot Sukorón, amin több szarvasi és békésszentandrási egység is részt vett. Az esemény súlyát jelzi, hogy az amatőrök mellett többszörös olimpiai- és világbajnokok is rajthoz álltak.

A versenyzők 500 és 200 méteres távokon indultak K-1, K-2, K-4-es hajóegységekkel. A masters bajnokságok különlegessége, hogy a mix K-4-be összeülhet 2 nő 2 férfi. Az egyik aranyat és az egyik ezüstöt így szerezték a szarvasi és szentandrási versenyzők. A szarvasi és a békésszentandrási csapatok egyesített mérlege: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz.

Szarvasi érmesek: dr. Hanyecz Katalin, Krajcsovicz Magdolna, Oláh Szilvia, Vrbovszki Mária, Kohut Pál, Szűcs Mihály. Mindenkinek egykoron Doxy volt az edzője.

Békésszentandrási éremszerzők: Barcsik Gábor, Bencsik Imre, Molnár Mátyás, Nikoletti Gábor, Nagy Károly, Bagaméri László. Az ő edzőjük egykoron a tavaly elhunyt Sinka József, Sopek volt. Bencsik Imre ezen a hétvégén 21. Magyar Bajnoki címét szerezte.

A mastersek között indultak olyan versenyzők is, Tóth Tibor és Gyarmati Zsolt, akik még fiatalon Doxy keze alatt kezdtek el evezni, és akkoriban Szarvas színeiben versenyeztek.

– A Masters Magyar Bajnokságnak nem csak a versenyzés a lényege, hanem találkozás a barátokkal és a régi versenytársakkal. Különleges hangulata van, mert nem csak a verseny számít, hanem az, hogy újra együtt, újra a sportágban lenni, – örök szerelem – vallja Krajcsovicz Magdi, aki mixben Oláh Szilvivel, Szűcs Misivel és Kojakkel aranyat, Hanyecz Katival, Vrbovszki Marcsival és Oláh Szilvivel női négyesben bronzot nyert.

Barátságukat bizonyítja, hogy a Melbourne-ben lakó Vrbovszki Marcsi ilyenkor jön haza 5 hétre, hogy együtt tudjon készülni a négyesre dr. Hanyecz Katalinnal, Krajcsovicz Magdolnával és Oláh Szilviával.

– A szarvasiak és szentandrásiak összetartása is nagyon jó, közös csapathajók, együtt sátorozás, egymást kisegítjük hajókkal… Szóval igazi barátság – jelentette ki Magdi.

Eredmények:

Aranyérem:
K-1 férfi 500m Bencsik Imre
K-2 férfi 500m Bencsik Imre-Nikoletti Gábor
K-4 mix 500m Krajcsovicz Magdolna-Oláh Szilvia-Szűcs Mihály-Kohut Pál

Ezüstérem:
K-1 férfi 200m Bencsik Imre
K-4 férfi 200m Barcsik Gábor-Bencsik Imre-Molnár Mátyás-Nikoletti Gábor
K-4 mix 200m Hanyecz Katalin-Vrbovszki Mária-Gyarmati Zsolt-Bagaméri László

Bronzérem:
K-2 férfi 200m Bencsik Imre-Nikoletti Gábor
K-2 férfi 500m Tóth Tibor-Nagy Károly
K-4 női 500m Krajcsovicz Magdolna-Hanyecz Katalin-Vrbovszki Mária-Oláh Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

A csodák birodalma Szarvasra látogat

Beköltöztek a családok Siratóba