in , ,

Véget ért a citerások V. Kúti tábora

Sikeresen valósítottuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Nemzeti Tehetség Program pályázati lehetőségeit, mely a köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programokat támogatta.
2015. ősztől a citeraszakkörön belül 2 csoportban valósult meg a fejlesztés. A 20-20 órás foglalkozás keretében a legtehetségesebb gyerekek dunántúli népdalokkal, ezen belül új díszítési elemekkel ismerkedtek. A tél folyamán szakértő segítségével került bemutatásra a nyomó használata a hagyományőrző citerajáték legelterjedtebb játékmódja.

A pályázat színes programválasztásra adott lehetőséget: Tavasszal 1 napos program keretében Budapestre utaztunk, ahol az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár gyermekprogramjait tekintettük meg. A nyári szünet elején 3 napos tehetséggondozó szaktábort szerveztünk Örménykúton. Két csoportban, szakértők által történt a citeraoktatás, tehetséggondozás. Lazító programként kézműves és mozgásos tevékenységgel színesedtek a napok. Az önkormányzat által biztosított szállás és udvarrész, a falu terei kellemes esti kikapcsolódást nyújtottak a résztvevőknek. A tartalmas napokat követően örömmel mutattuk be a tanultakat az érdeklődő közönségnek. A zárás részeként, a helyi önkormányzat által kapott tortával ünnepeltük meg az „V. Kúti tábort”.

Köszönjük citerásainknak, oktatóinknak a szorgalmas munkát, a támogatóink segítségét, a záró bemutatót megtekintő szülők, pedagógusok és vendégek elismerő tapsát!

Emese néni

Vélemény, hozzászólás?

Huszonnégy kis indián lepte el a Pepi-kertet

Filmekről a víz fölött Dobó Katával