in ,

A befejezés előtti hadiállapotban van már az új tűzoltólaktanya

Babák Mihály polgármester jellemezte ezekkel a szavakkal az új tűzoltólaktanya jelenlegi állapotát csütörtökön, a testületi ülést megelőző bejáráson. Régen tervben volt már az, hogy a Deák Ferenc utcai laktanyát le kell cserélni egy újra. Már az ombudsman is kifogásolta a régi feltételeket.

– Azért merem állítani azt, hogy 21. századi, mert akár közlekedésében, anyagában, felszereltségében, mindenben olyan felszerelést kap ami 21. századi – jelentette ki polgármesterünk, majd hozzátette, “mintegy tizenöt év munkája van benne veszekedésben, utánajárásban”. A MÁV-nál sem sikerült semmit elérni a telkek és az ingatlanok rendezésének ügyében, úgyhogy körben a rendcsinálás valószínűleg a városra marad. A feltáró út burkolatjavításának a kivitelezőjéről is hamarosan döntenek.

– Olyan 70 százalékos készültségben vagyunk. A tető már kész. A júliusi csapadékos időjárás nagyon hátráltatott minket. Először úgy terveztük, hogy szeptember végére kész vagyunk, de két hét csúszás lesz. Október 15-ére leszünk kész – mondta Béni Csaba építésvezető.

Maga az építmény nagyon látványos, főleg a tömlőszárító 14 méteres tornya. Az épületen belül irodák, kondicionáló és a szabadidő eltöltésére alkalmas helyiségek is helyet kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Földesi Zoltán

Földesi: Aki otthon marad, Európában marad

Hujber Ferenc

Hujber Ferenc emberközelből