in ,

121 kg húsból készült pörkölttel búcsúztatta a nyarat az Aranykor

Kihasználta a nyári nap utolsó sugarait az Aranykor Nyugdíjas Egyesület. Vízparton, finom vacsora és baráti beszélgetések társaságában tekintett vissza az elmúlt hónapok emlékezetes eseményeire: a belföldi és külföldi utazásokra és a térségi programokon való aktív közreműködésre.

– Nagyon sok olyan élményünk van, ami a baráti társaságot, nyugdíjasokat, de ha úgy tetszik, még a családtagokat is közelebb hozta egymáshoz, hiszen több idejük volt egymásra figyelni – foglalta össze a legfontosabb célokat Tusjak János elnök.

A programok között szerepelt több egynapos kirándulás is. Felfedezték többek között Arad, Budapest, Szabadka nevezetességeit, a távolabbi helyszínek közül pedig idén Berekfürdő és Gyula térségébe látogattak el. Minden szezonban külföldi célpontokat is beiktatatnak. Ezúttal Montenegró, a romániai Mamaia és Erdély tájait barangolták be az érdeklődőkkel.

– Montenegró gyönyörű volt, nagyon jól éreztük magunkat. Elmentünk Dubrovnikba, jártunk a Kotori öbölben és egy hajókiránduláson is részt vettünk. A Fekete-tengeri utazás is nagy élmény volt. Szerencsére ez egy nagyon összetartó a társaság, mindig számíthatunk egymásra, és ez a legfontosabb – sorolja a legmaradandóbb momentumokat Istenes Jánosné Marika.

A csabacsűdi csoport mozgatórugója szerint idősebb korban sem szabad „besavanyodni”. Ő maga örök felfedező, ahogy mondja, nem engedi, hogy az úti por megszáradjon a talpa alatt.

Az egyesület vezetője kiemelte, az utazások nemcsak közösségépítés szempontjából fontosak. Sokaknak ugyanis a munkával töltött évtizedek alatt nem volt idejük megismerkedni szűkebb vagy tágabb környezetükkel, éppen ezért a nyugdíjas éveikben pótolják be az elmaradt kalandokat.

A Plastolus strandon tartott nyárbúcsúztatón a vendégeket Földesi Zoltán vezető főtanácsnok is köszöntötte. Végigtekintve a kissé napbarnított baráti tagságon felidézte a közös nyári emlékeket, valamint gratulált a Városnapon odaítélt Szociális Tevékenységért Díjhoz.

Eközben az egyik sarokban néhány fáradhatatlan szakácsjelölt három bográcsot felügyelt. A méretes edényekben összesen 3 birka, összesen 121 kg hús rotyogott, aminek az egyikét Sutyinszki György ajánlotta fel.

– Már este előkészítettük, ma reggel kihoztuk, délelőtt 9 óra óta pedig keményen dolgozunk – mondja a nap végén kissé fáradtan, de töretlen lelkesedéssel.

Mellette több asszony sürgölődött, akik már előregondolkoztak. Több recept alapján készült kukoricakását kóstoltattak végig a tagsággal, hogy a közönségszavazatot elnyerttel indulhassanak a szeptember 17-i, VI. Nemzetközi Kukoricanapon.

Vélemény, hozzászólás?

Rázga Áron és Galambos Hajnalka

Operaesttel zárult a MTT nyári évada

Hovorka András, Szabó Norbert, Berki Tamás és Babák Mihály

A Szarvasi Szilva Pálinka kicsit több mint egy pálinka, ez maga az összefogás